Yhdysvalloissa kadonnut sotilashelikopteri löytyi – viisi sotilasta kateissa

Ukrainalainen helikopterilentäjä Vitalij puolustaa maataan vanhalla taisteluhelikopterilla 1:45
Katso video: Ukrainalaislentäjä puolustaa maataan vanhalla helikopterilla – yksi tehtävä saa miehen herkistymään

Yhdysvalloissa kadonnut sotilashelikopteri on löydetty keskiviikkona Kaliforniassa, mutta viisi sen kyydissä ollutta sotilasta on edelleen kateissa, Yhdysvaltain merijalkaväki tiedottaa.

Helikopteri lähti ilmaan tukikohdasta läheltä Las Vegasia tiistai-iltana ja sen oli määrä saapua tukikohtaan San Diegoon, mutta ei ollut saapunut perille aikataulun mukaisesti.

Toistaiseksi ei ole tietoa, mitä kopterille on tapahtunut tai missä kunnossa se on löytynyt. Kopterin kyydissä olleiden sotilaiden kohtalosta ei ole myöskään varmuutta. Merijalkaväki ei kertonut, että kopterin läheltä olisi löytynyt vainajia.

Helikopteri löydettiin CNN:n mukaan metsäiseltä alueelta Kalifornian eteläosasta.

Osallisena useissa onnettomuuksissa

Nyt kadonnut CH-53E Super Stallion -tyyppinen kopteri on ollut osallisena useissa onnettomuuksissa viime vuosikymmenen aikana, CNN kertoo.

Vuonna 2016 12 merijalkaväen sotilasta kuoli, kun kaksi CH-53E-kopteria törmäsi toisiinsa yöharjoituksessa Havaijin edustalla.

Kaksi vuotta myöhemmin neljä miehistön jäsentä kuoli, kun harjoitustehtävällä ollut kopteri syöksyi maahan Kaliforniassa.

Vuonna 2014 kopteri putosi ollessaan laskeutumassa merellä olleeseen laituriin. 25 merijalkaväen ja merivoimien sotilasta selvisi onnettomuudesta hengissä.

Lue myös:

    Uusimmat