Yango: Emme ole kuulleet Helsingin taksiturmasta – poliisi kertoo ottavansa yhteyttä

Taksi putosi alas Helsingin Vallilassa – Katso videota paikalta 0:39
Tältä onnettomuuspaikalla näytti.

Taksipalvelu Yango kertoo MTV Uutisille, että se ei ole tietoinen Helsingin Lemuntiellä tapahtuneesta onnettomuudesta, jossa taksi putosi 6–8 metrin matkan katolleen niin, että kuljettaja ja kaksi matkustajaa loukkaantuivat.

– Tähän mennessä emme ole saaneet yhtään valitusta matkustajilta, pyyntöjä miltään viranomaisilta (mukaan lukien poliisi) tai tietoa paikalliselta kumppaniltamme tähän tapaukseen liittyen, minkä johdosta meillä ei ole siitä mitään tietoa, Yangosta kerrotaan sähköpostitse.

Helsingin poliisilaitokselta kerrotaan, että poliisi aikoo olla tutkinnan aikana yhteydessä myös Yango-taksipalvelun edustajiin.

Yangon tiedottaja Dor Blech painottaa vastauksessaan, että Yangolla ei ole omia autoja tai kuljettajia, vaan yritys vain välittää kyytejä asiakkaille. Blech kertoo, että sen kyydinvälityspalveluun on pääsy vain kuljettajilla, joilla on asianmukaiset luvat, jotka Suomen lainsäädäntö taksikuskeilta vaatii.

Yango: Tarrasta huolimatta ei välttämättä meidän kyytimme

Turmapaikalta otetuista kuvista näkyy, että pudonneessa autossa oli Yangon logo. Blech huomauttaa, että tarra autossa ei tarkoita, että onnettomuus olisi tapahtunut Yango-sovelluksella tilatun kyydin yhteydessä.

– Vaikka kannustamme kuljettajiamme laittamaan autoihinsa Yango-teippaukset, emme kiellä heitä toteuttamasta kyytejä myös ilman sovellustamme, Blech sanoo.

Poliisi tutkii joulupäivänä tapahtunutta onnettomuutta liikenneturvallisuuden rikkomisena ja kahtena vammantuottamuksena.

Lue myös:

    Uusimmat