Helsingin taksiturman matkustajat päässeet sairaalasta – kuljettajaa epäillään rikoksista

Taksi putosi alas Helsingin Vallilassa – Katso videota paikalta 0:39
Taksi putosi alas Helsingin Vallilassa - katso video paikan päältä.

Poliisi epäilee Helsingin Lemuntiellä useiden metrejä pudonneen taksin kuljettajaa liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja kahdesta vammantuottamuksesta, kertoo poliisi.

Onnettomuus tapahtui joulupäivänä maanantaina. Taksissa oli kaksi matkustajaa.

Rikoskomisario Juha Åkerman kertoo MTV Uutisille, että turman johdosta sairaalaan joutuneen matkustajat ovat jo kotiutuneet sairaalahoidosta, mutta kuljettajaa hoidetaan yhä. Poliisin tietojen mukaan matkustajat eivät loukkaantuneet turmassa vakavasti.

Kuljettajaa tai matkustajia ei ole vielä päästy kuulemaan. Aluksi matkustajia ei voitu kuulla heidän sairaalahoitonsa vuoksi. Nyt tilanne on toinen, ja alustavien tietojen mukaan heitä olisi tarkoitus kuulla aikaisintaan lauantaina. Ajankohta liittyy tapausta tutkivien poliisien työaikoihin.

Poliisin käsitys on, että tilanne on onnettomuus, ja siitä epäillään auton kuljettajaa. Tutkinnallisista syistä poliisi kieltäytyy avaamasta julkisuuteen tarkemmin epäilyjään tapahtumista.

– Poliisilla on tietty käsitys tapahtumien kulusta, Åkerman kertoo.

Auto putosi 6–8 metrin matkan katolleen. Silminnäkijöiden ja auton teippausten perusteella auto oli alustapalvelu Yangon. Åkerman kertoo STT:lle, että poliisi aikoo olla tutkinnan aikana yhteydessä myös Yango-taksipalvelun edustajiin.

Onnettomuus sattui Lemuntie 9:n kohdalla 25. joulukuuta noin kello 6. Kuvien perusteella auto putosi kohdassa, jossa on parkkipaikkoja ja verkkoaitaa. Poliisi kertoo tapausta tutkittavan ilmoituksen perusteella tieltä suistumisena. Paikalla on useampi rinnakkainen katu, joiden välillä on huomattavia korkeuseroja. 

Lue myös:

    Uusimmat