Wilma-sovelluksen "poistaminen" höynäytti monia etäopetuksen ryydyttämiä – muita aprillivitsejä syntyi valmiista makkaraviivoista 480 kilometrin lantaputkeen

Aprillipilojen lyhyt historia 4:25
Uutisaamu esitteli aprillipilojen lyhyttä historiaa

Monelle kevään viettoon Etelä-Suomessa jo viikkoja (tai kuukausia) valmistautuneelle sekä kesärenkaat vaihtaneelle illan ja yön lumimyräkkä taisi iskeä aprillipiloista pahimmin. Mutta vaikka koronaepidemia ahdistaa, julkaistiin tänään aitoja, ja toimiviakin jäyniä. MTV Uutiset koosti niistä parhaimmat. 

Etäopetuksen ryydyttämät opettajat, oppilaat ja vanhemmat saattoivat heittää aamulla turhautuneena puhelimensa lumihankeen, kun koulujen yhteydenpitosovellus Wilman ilmoitettiin poistetun sovelluskaupasta. Wilman käyttö on ollut viime viikkoina erityisen vilkasta, kun koulut siirtyivät koronaviruksen takia etäopetukseen.

Jäynä oli mennä monelle täydestä, sillä sovelluskaupat poistavat epäsuosittuja sovelluksia, ja muutama viikko sitten Wilma-sovellusta yritettiin maalittaa yhden tähden arvioilla pois markkinoilta. Ilmoitusta klikkaamalla Wilman käyttäjä sai kuitenkin viestin aprillipilasta sekä siitä, että läksyt on tehtävä kuitenkin.


Alkoholia laittomana kotiinkuljetuksena, makkaroihin viiltoviivat

Koronaepidemia sulkee viimeisetkin Suomen ravintolat ensi lauantaihin mennessä toukokuun loppuun asti. Alkot ja ruokakaupat ovat vielä auki, mutta koska liikkumista on rajoitettu, päätti Tornion Panimo siirtyä aprillipilassaan lain tuolle puolen, ja kertoi aloittavansa alkoholijuomien kotiinkuljetukset.

– Pienpanimot ovat ennennäkemättömässä pulassa ja täysin eriarvoisessa asemassa ulkomaisiin kilpailijoihinsa nähden, Tornion Panimon toimitusjohtaja Kaj Kostiander tuskailee. Kansalaistottelemattomuus on keino nousta epäoikeudenmukaisuutta vastaan ja sen me aiomme nyt tehdä.

– Tiedämme, että viranomaiset tulevat sulkemaan verkkokauppamme tilanteen havaittuaan, joten kannattaa toimia mahdollisimman nopeasti, Kostiander suosittelee. Emme tyydy vain oluisiin, vaan sadalle nopeimmalle tilaajalle annamme mahdollisuuden tilata myös väkeviä alkoholijuomia, Kostiander jatkoi.

Pienpanimo-oluen päälle maistuu makkara, ja HK päätti tehdä perinteisen Campingin nauttimisesta entistäkin helpompaa. Makkaroihin on merkitty nyt katkoviivoilla kohta, joihin tehdä viillot täydellisen paistotuloksen saamiseksi.

Munatehtaan delfiinit ja 480 kilometrin lantaputki

Kananmunatalo Munax Oy kertoi löytäneensä delfiinejä Kustavista hankkimansa tehdashallin edustalta.

– Kävelimme rakennusmiesten kanssa rantaan katsomaan, ovatko veden nousut ja laskut tehneet muutoksia venevajassa. Kuulimme mereltä erikoista ääntä. Tarkemmassa tarkastelussa tunnistimme joutsenen, mutta se mitä näimme joutsenen vieressä, oli jotain mitä emme olleet odottaneet. Yhdessä tajusimme, että ne olivat delfiinejä, Munax ”hämmästelee” tiedotteessaan.

Maaseudun Tulevaisuus puolestaan ”paljasti” ministeriön hankkeen 480 kilometrin lantaputkesta Kiuruvedeltä Loimaalle. Aamulehden mukaan Pispalan perinteikäs haulitorni siirretään Hotelli Ilveksen katolle, ja Kalevan mukaan Tervahiihto kisataan Oulussa sittenkin – lumi ladulle saadaan Lapin etuajassa suljetuista hiihtokeskuksista.

Joukkokokoontumisvitsi ei naurata

Oulun kaupungin mukaan legendaarinen Toripolliisi-patsas jää eläkkeelle, ja tilalle nousee Oulun epävirallisen suurlähettilään, näyttelijä Ernest Lawsonin patsas. Itäväylä tiesi puolestaan kertoa, että kissaystävällinen Pornaisten kunta vaihtaa nimensä muotoon Purnauskis.

Uutisvuoksi paljasti, ettei Imatran Mansikkalan uima-hallin alla olekaan kuravettä, vaan miljardien arvoinen öljylähde. Valio julkisti puolestaan kaikkien lapsiperheiden iloksi Oltermannin makuisen uutuusjäätelön.

Harmittomia vitsejä siis harmilliseen aikaan. Mauttomuuden huonommalle puolelle meni sen sijaan Vivas-sivuston Facebook-ilmoitus joukkokokoontumisesta mielenosoitukseen koronavirusta vastaan puolilta päivin.

Älkää menkö paikalle.

Lue myös:

    Uusimmat