Mainos

WHO: Rokotteen kehittäminen kestää kuukausia

Maailman terveysjärjestön WHO:n mukaan rokotteen kehittäminen lintuinfluenssaa vastaan kestää kuukausia. Rokotetta ei näin ollen saataisi valmiiksi lopettamaan Aasiassa riehuvaa tautia.

Influenssarokote


Rokotteen kehittäminen suojelemaan ihmisiä lintuinfluenssalta saattaa kestää jopa puoli vuotta, eikä sitä todennäköisesti saada valmiiksi lopettamaan Aasiassa riehuvaa tautia, Maailman terveysjärjestön WHO:n edustaja kertoo.

WHO:n edustaja Peter Cordingleyn mukaan näyttää siltä, että ratsuväki saapuu myöhässä. Cordingley arvelee, että ensimmäiset erät rokotetta voisivat olla valmiina neljässä kuukaudessa, mutta kestää huomattavasti kauemmin ennen kuin rokotetta on riittävästi miljoonille aasialaisille.

Virus on levinnyt nopeasti ainakin kahdeksassa Aasian maassa, joissa on jouduttu teurastamaan miljoonia siipikarjaeläimiä. Tautiin on lisäksi kuollut ainakin seitsemän ihmistä. Asiantuntijat pelkäävätkin nyt, että virus muuntuu sellaiseksi, että se voi tarttua myös ihmisestä toiseen. Tällöin tauti voisi levitä maailmanlaajuiseksi epidemiaksi, johon nykyiset rokotteet eivät tehoa.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.