Whitmarsh odottaa McLaren-kuljettajilta enemmän

McLaren-Mercedeksen F1-yksikön johtaja Martin Whitmarsh uskoo, että McLarenin kuljettajat Kimi Räikkönen ja Juan Pablo Montoya pystyvät puristamaan hieman nykyistä kovempaa, kunhan auto saadaan kutakuinkin tasavahvaksi Renault'n kanssa.

- Olemme muutaman kymmenyksen Renault'a jäljessä, mutta tiedämme myös sen, että kun kuljettajan saa lähelle kilpakumppaniaan, saa hän itsestään hieman lisää irti, Whitmarsh totesi Crash.netin mukaan.

Whitmarsh myöntää, ettei McLaren onnistunut tallina saamaan kaikkea kohdalleen San Marinon GP:ssä, mutta hämmästelee myös sitä, kuinka Renault meni hukkaamaan kisan voiton aikaistamalla Fernando Alonson toista varikkokäyntiä.

- Jos Renault olisi ollut vireessä, olisi Alonson voittaminen ollut vaikeaa. He kuitenkin sotkivat taktiikkansa oudosti, joten he olivat lyötävissä, kun Michael (Schumacher) osoitti, Whitmarsh sanoi.

Whitmarsh paljasti, että McLaren säästeli Imolassa hieman moottoreitaan, koska niiden on kestettävä myös Nürburgringin osakilpailu. Moottorien revittämisellä ei olisi saavutettu juuri mitään.

- Olisimmeko saaneet Montoyan puristettua Michaelin ja Alonson kantaan? Olisimme ehkä päässeet lähemmäs heitä, mutta olimme sitä mieltä, että he ovat kaksi älykästä kuljettajaa, jotka eivät vie toisiaan ulos radalta, joten emme olisi saavuttaneet siinä paljonkaan, Whitmarsh perusteli sitä, miksi Montoya ajoi maaliin kolmantena 15 sekunnin päässä kärjestä.

Whitmarshin mukaan Räikkösen moottorin kierroslukuja nostettiin vielä San Marinon GP:n lopussa, jotta suomalainen pääsi yrittämään ohitusta Felipe Massasta, mutta ohittaminen osoittautui siitä huolimatta mahdottomaksi.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat