W Series palaa entistä ehompana: Emma Kimiläinen mukana useissa F1-viikonlopuissa

Emma Kimiläinen innoissaan naisten formulasarjan tuoreesta uudistuksesta –"Kaikki lajin sisällä ovat ihan superonnellisia" 3:19
Emma Kimiläinen oli tammikuun Urheilugaalassa innoissaan: W Series oli juuri tiedottanut F1-viikonloppuina ajettavista osakilpailuista, joita ei koronan vuoksi lopulta koskaan ajettu. Ensi kaudella Kimiläiselle ja muille W Series -kuljettajille tarjoutuu uusi mahdollisuus.

Naisten W Series -formulasarja jatkaa ensi kaudella yhteistyötä F1-sarjan kanssa.

Koko F1-kausi C Moressa!

Turkin GP suorana 13.-15.11.
Pe: harjoitukset klo 9.55 ja 13.55.
La: harjoitukset klo 10.55, aika-ajot klo 13.55, ennakkotunnelmat klo 13.00
Su: Turkin GP klo 12.05, ennakkotunnelmat klo 11.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

W Series tiedotti torstaina, että sen on määrä kilpailla kaudella 2021 kaikkiaan kahdeksana F1-viikonloppuna samalla radalla ykkösten kanssa. Sitä, missä nämä kilpailut järjestetään, sarja ei vielä kertonut.

Ensimmäisellä kaudellaan, vuonna 2019, W Series koostui kuudesta osakilpailusta, ja tällä kaudella kilpailuja oli määrä ajaa kaikkiaan kahdeksan. Näistä kaksi, Yhdysvalloissa ja Meksikossa, oli tarkoitus järjestää F1-osakilpailujen yhteydessä. Kausi 2020 jäi kuitenkin lopulta kokonaan ajamatta.

W Series -sarjassa kilpaillaan 1,8-litraisilla Formula 3 -autoilla, jotka ovat keskenään täysin samanlaiset. Sarjasta voi saavuttaa pisteitä, joita vaaditaan F1-sarjan kilpailuoikeuteen, FIAn myöntämään superlisenssiin.

Viimeisin F1-kilpailussa ajanut nainen on italialainen Lella Lombardi, joka oli mukana 12 GP-startissa 1970-luvun puolivälissä.

Emma Kimiläinen voitti W Seriesin avauskaudella osakilpailun Hollannin Assenissa. Hän joutui olemaan sivussa kahdesta osakilpailusta loukkaannuttuaan kauden ensimmäisessä kilpailussa sattuneessa kolarissa. Paluunsa jälkeen Kimiläinen keräsi kolmessa viimeisessä osakilpailussa eniten pisteitä ja sijoittui loppupisteissä viidenneksi.

Kimiläinen on mukana myös kaudella 2021.

Historian ensimmäisen W Series -mestaruuden voitti brittikuski Jamie Chadwick, joka teki voittonsa jälkeen testikuljettajasopimuksen F1-talli Williamsin kanssa.

Juttua päivitetty kello 12.51: Täsmennetty, että Lella Lombardi oli viimeisin F1-sarjan kilpailussa ajanut nainen.