Formulamiljardöörit napit vastakkain – F1-tallin myyntiä puidaan pian oikeudessa

Reilun kahden vuoden takainen kiista F1-talli Force Indian myymisestä on menossa oikeuteen Englannissa.

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Turkin GP suorana 13.-15.11.
Pe: harjoitukset klo 9.55 ja 13.55.
La: harjoitukset klo 10.55, aika-ajot klo 13.55, ennakkotunnelmat klo 13.00
Su: Turkin GP klo 12.05, ennakkotunnelmat klo 11.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Talli kaupattiin pian sen jälkeen, kun meksikolaiskuljettaja Sergio Pérez oli hakenut sitä konkurssiin moottoritoimittaja Mercedeksen ja pääyhteistyökumppani BWT:n tuella. Pérezin ja Mercedeksen uskottiin tuolloin olevan tallin merkittävimpiä velkojia.

Konkurssipesää valittiin hoitamaan FRP Advisory -niminen yritys, joka oli hoitanut F1:ssä jo aiemmin vastaavia toimeksiantoja, ja tallin osti lopulta kanadalaisen miljardöörin Lawrence Strollin johtama sijoittajaryhmä noin 90 miljoonalla punnalla eli noin 101 miljoonalla eurolla.

Lannoitteita valmistavan Uralkalin johdossa oleva venäläismiljardööri Dmitri Mazepin oli myös tehnyt oman tarjouksensa, joka oli hänen mukaansa 114–137 miljoonaa euroa riippuen siitä, minkälaisia muiden tarjoukset olivat rakenteiltaan. Hänen tarjouksensa kuitenkin sivuutettiin.

Pesänhoitajan mukaan Strollin tarjous voitti, koska siinä oli kyse vain tallin toiminnan tukemisesta, ei niinkään tallin haltuunotosta – kuten ilmeisesti Mazepinin ja Uralkalin tapauksessa.

Uralkali ja Mazepin ilmoittivat heti kauppojen jälkeen tyytymättömyydestään pesänhoitajan toimintaan ja kertoivat hakevansa oikeutta tarvittaessa lakituvasta asti.

Ensimmäinen, alustava kuuleminen asiassa järjestettiin jo vuosi sitten, ja The Timesin mukaan tapaus on menossa lähiaikoina oikeuteen Lontoossa. Uralkali ja Mazepin ovat kertoneet hakevansa merkittäviä vahingonkorvauksia hävittyään ”virheellisen” tarjouskilpailun pienemmälle tarjoukselle.

Mazepinin mukaan heidän tarjouksensa oli parempi, ja nyt hän haluaa, että tarjoukset käydään kohta kohdalta läpi ja niitä verrataan keskenään.

Sekä Strollin että Mazepinin uskotaan alun perin kiinnostuneen Force Indian ostamisesta, koska heidän molempien poikansa ajavat kilpaa. Lance Stroll siirtyikin heti kauden 2018 jälkeen isänsä ostamaan talliin, joka nimettiin Racing Pointiksi. Nikita Mazepin on puolestaan ajanut vuodet 2019–2020 F2-sarjassa, ja hänen uumoillaan nouseva ensi kaudeksi ykkösiin Haas-tallin kuljettajana.

Lue myös:

    Uusimmat