Vuotivatko UMK-artistit julki ennen aikojaan? Näin Yleltä kommentoidaan netissä kiertävää listaa

Käärijä tunteikkaana UMK-voiton jälkeen: "Lähdetään voittamaan Euroviisut" 1:09
Katso myös: Käärijä haastattelussa heti UMK-voittonsa jälkeen

Uuden Musiikin Kilpailun artistien uskotaan vuotaneen julki ennen aikojaan.

Lista väitetyistä vuoden 2024 UMK-kisaajista on lähtenyt leviämään eri sosiaalisen median alustoilla, kuten Facebook-ryhmissä ja anonyymissä Jodel-viestipalvelussa.

Väitetystä UMK-kisaajien listasta napatussa kuvassa näkyy kuuden mahdollisen kisaajan sekä näiden kappaleiden nimet. Kuvan päällä on vesileima, jossa lukee Confidental – for internal use only, eli suomeksi Luottamuksellinen – vain sisäiseen käyttöön.

UMK:n päätuottaja Anssi Autio  kommentoi somessa kiertävää nimilistaa MTV Uutisille sähköpostitse.

– Joka vuosi ennen julkistusta liikkeellä on ollut monenlaisia listoja ja tänäkin vuonna useita. Yle julkistaa kilpailjijat 10.1. klo 20 alkavassa suorassa lähetyksessä tv1:llä ja Yle Areenassa, Autio kirjoittaa sähköpostissaan.

Lista väitetyistä UMK-kisaajista on saanut lyhyessä ajassa aikaan runsaasti keskustelua sosiaalisessa mediassa. Nyttemmin ainakin yksi kommentoija on "tunnustanut" Jodelissa, että lista on hänen photoshopilla tekemänsä. 

Uuden Musiikin Kilpailun finaali kamppaillaan 10. helmikuuta Nokia Arenalla. UMK-show'n juontajina nähdään tänä vuonna Pilvi Hämäläinen, Benjamin ja Viivi Pumpanen.

Lue myös:

    Uusimmat