Vuoden lentopalloilija Heino metsästää SM-kultaa

Suomen parhaaksi lentopalloilijaksi kaudella 2004-05 valittu Jussi Heino palasi perhesyistä Tampereelle ja Isku-Volleyn joukkueeseen. Heino, 34, pelasi seurassa neljä kautta vuosina 1990-94, mutta joutui kolme kertaa tyytymään hopeamitaliin KuPS-Volleyn juhliessa aina mestaruutta.

Heino siirtyi Saloon Perttelin Peikkoihin ja pääsi kaksi kertaa loppuotteluun. Kohtalo oli jälleen sama, KuPS-Volley oli parempi. Kesällä 1998 Heino siirtyi ulkomaille, Saksan Friedrichshafeniin.

Seitsemän kautta toivat palkintokaappiin Saksan, Belgian ja Itävallan mestaruudet. Heino on ainoa suomalaispelaaja, joka on voittanut mestaruuden kolmessa eri maassa.

Neljäs, Heinolle varmasti tärkein, puuttuu. Viisi hopeamitalia ei riitä.

- Mestaruus on tällä ryhmällä ainoa tavoite. Meillä on nimekäs joukkue, mutta ei nimillä ole ennenkään voitettu. En tunne juuri lainkaan muita joukkueita ja niiden taso on arvoitus, Heino sanoi liigan tiedotustilaisuudessa.

Pojasta polvi paranee?

Jussi Heinon isä Heikki ja setä Reino voittivat neljä peräkkäistä mestaruutta Luolajan Kajastuksessa vuosina 1969-72. Jussi harrasti luonnollisesti lentopalloilua, mutta myös jalkapalloilu oli lähellä sydäntä.

Perheen hyvä ystävä vuosien takaa, nykyinen Isku-Volleyn valmentaja Kai Mattila muistaa Jussi-pojan.

- Ensimmäinen muistikuva hänestä on noin 9-vuotiaana. Isä oli silloin jo tuomari ja minä aloittelin pelaamista. Jussia pidettiin monen lajin huippulahjakkuutena. Onneksi lentopalloilu vei voiton, Mattila muisteli.

- Tällä kaudella "Juigella" on suuri merkitys. Kapteenina hän on sopiva lenkki minun ja joukkueen välillä. Hän on rauhallinen luonne ja tasoittaa kuusikkomme särmiä, Mattila sanoi.

Paluu yleispelaajaksi

Wienissä ensimmäistä kertaa urallaan liberona pelannut Heino valittiin Mestarien liigan alkulohkojen parhaaksi pelipaikallaan. Alkavalla kaudella Heino palaa vanhalle pelipaikalleen laitaan yleispelaajaksi.

- Liberoita ei Suomessa arvosteta, ja kun Iskulla oli jo ennestään laadukas libero, niin oli mielekkäintä palata laitaan. Hienosäätöä roolituksessa varmaan tehdään kauden mittaan, Heino sanoi.

Isku-Volley harjoittelee useimmin eri salissa kuin mitä joukkue pelaa. Tämä ei kelpaa Heinolle selitykseksi, jos peli ei sattuisi sujumaan.

- Euroopassa pelihalli oli lähes aina sama kuin se missä treenattiin. Mutta hyvä ystäväni Juvosen Sami on sanonut, että vaikka pelattaisiin keskellä yötä oudossa paikassa, niin se ei ole selitys millekään. Täytyy ottaa aina peli pelinä, Heino korosti.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat