Vuoden auto Suomessa 2021 on Skoda Octavia – kakkoseksi ylsi toisen suosikkimerkin täyssähköauto

Skoda uudisti Octavian päästä varpaisiin 14:27
Tältä näyttää uusi Skoda Octavia.

Voittaja-auto tarjoaa raadin mukaan kaikkein eniten vastinetta suomalaisten rahoille.

Sähköistyminen oli teema Vuoden auto Suomessa -kilpailun finaalissa, sillä kaikki finaaliin yltäneet autot ovat joko sähköautoja tai myynnissä myös sähköistettyinä versioina.

Finaaliin selvisivät lopulta Peugeot 2008, Porsche Taycan, Renault Captur, Skoda Octavia, Toyota Yaris sekä Volkswagen ID.3.

Näistä autoista Porsche Taycan sekä Volkswagen ID.3 ovat täyssähköautoja, minkä lisäksi Peugeot 2008 on saatavissa sellaisena. Kolme muuta autoa ovat tarjolla ladattavina tai perinteisinä hybrideinä.

Kilpailun toimikunnan puheenjohtaja Ragnar Mehisto totesi marraskuussa Auto- ja liikennetoimittajat ry:n tiedotteessa, että pelkkä finaaliin pääseminen on merkittävä saavutus, joka kertoo autosta paljon. 

– Valitsee näistä minkä tahansa, niin kyseessä on pätevä auto, Mehisto kertoi tuolloin.

Skodalle toinen voitto putkeen

Vuoden auto Suomessa 2021 on Skoda Octavia. Voitto oli tsekkimerkille jo toinen peräjälkeen, sillä viime vuonna titteli meni Kamiqille.

Kakkoseksi ylsi Volkswagenin täyssähköauto ID.3, ja kolmospaikalle kiilasi Toyotan kansansuosikki Yaris.

Jokaisella raatilaisella oli käytössään 15 ääntä, jotka sai jakaa haluamallaan tavalla finalistien kesken. Yksi kuudesta ehdokkaasta oli kuitenkin nostettava voittajaksi, ja sille sai antaa enintään kuusi ääntä.

Pisteytykseen kaikkein eniten vaikuttavan tekijän tuli olla rahalle saatava vastine. Pisteitä jakaessa raati huomioi lisäksi myös auton teknisen edistyksellisyyden, turvallisuuden, mukavuuden, ympäristöystävällisyyden, tilat ja ajettavuuden.

Vuoden auto Suomessa 2021 -kilpailun finalistien pisteet

  1. Skoda Octavia (172)
  2. Volkswagen ID.3 (146)
  3. Toyota Yaris (121)
  4. Peugeot 2008 (95)
  5. Porsche Taycan (90)
  6. Renault Captur (81)

Lähde: Auto- ja liikennetoimittajat ry

Lue myös:

    Uusimmat