Mainos

VR:n makasiinien purku alkoi

Perjantaina palossa tuhoutuneen eteläisen makasiinin purkaminen siirtyy tuonnemmaksi.

Perjantaisessa tulipalossa paremmin säilyneen pohjoisen makasiinihallin purkutyöt alkoivat maanantaina Helsingissä. Palossa pahemmin tuhoutunut makasiinien eteläinen osa on poliisitutkinnan alla, joten sen osalta purkamisen aloittaminen on yhä hämärän peitossa.

Osa makasiineista on tarkoitus säilyttää ja rakentaa uudestaan. Makasiinien säilytettävän osan jatkorakentamispäätökset kuuluvat Helsingin kaupungille.

- Säilytettävä osa siirtyy Senaatti-kiinteistöiltä kaupungille. Kaupunki suunnittelee ja rakennuttaa sen siihen muotoon, mitä he katsovat tarkoituksenmukaiseksi, kertoo johtava asiantuntija Tuomo Hahl Senaatti-kiinteistöistä.

Tulipalo aiheuttanee joitain muutoksia säilytettävän osan rakennussuunnitelmiin. Tarkkaa tietoa muutoksista ei kuitenkaan toistaiseksi ole. Myöskään aikataulusta, jolla mahdollisista muutoksista päätetään, ei ole vielä tietoa.

- Varmaan siihen tulee jotain muutoksia, koska niin suuri osa on tuhoutunut. Tuhoutuneen osan osalta pitää tehdä uudet suunnitelmat, kommentoi Hahl.

Tuhopolttaja tuikkaa yleensä tuleen roskiksen

Poliisikoulussa psykologian opettajana toimiva Jari Hytti ei usko, että VR:n makasiinien tuhopoltto aiheuttaisi laajempaa tuhotöiden sarjaa. Hänen mukaansa Suomessa on aiemmin ollut tuhopolttojen sarjoja, joissa yksi teko on aiheuttanut samankaltaisia tihutöitä. Hytti pitää kuitenkin VR:n makasiineja niin epätavallisena kohteena, että se ei saa kopioijia liikkeelle.

Tuhopolttajia Suomessa tutkineen akatemiatutkijan Helinä Häkkäsen mukaan yli puolet Suomen tuhopolttajista on 15-30-vuotiaita. Toinen suuri ryhmä ovat syrjäytyneet kolmekymppiset miehet.

Molemmissa ryhmissä aiemmat rikokset ja päihteet ovat vahvasti mukana. Naisia tuhopolttajista on noin 15 prosenttia. Yleensä tuhopolttaja tuikkaa tuleen roskiksen, joita on yli puolet tapauksista.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.