Vouti vaati Toni Niemiseltä puolikasta koiraa –"Talous romahti lopullisesti"

Olympiavoittaja avautuu menestyksen jälkeisistä vuosistaan Mertaranta ja legendat -ohjelmassa.

Ainoastaan 16-vuotiaana olympiakultaa mäkihypyssä voittanut Toni Nieminen kertoo urastaan TV5:n Mertaranta ja legendat -ohjelmassa.

Teini-ikäisen Niemisen suosio oli käsittämättömän suurta 1990-luvun alussa, ja ohjelman tähdet vertaavatkin sitä jopa suuremmaksi kuin Dingo-hysteria.

Ohjelmassa käydään läpi myös uran loppupuolta, jota varjostivat talousvaikeudet. Ulosottomiehen kanssa vaikeuksiin joutunut Nieminen myöntää, että raha-asioissa on tullut töppäiltyä. 

Nieminen toivoo pääsevänsä jossain elämänsä vaiheessa siihen tilanteeseen, että hänelle myönnettäisiin luottokortti.

– Koomisin, mikä multa on viety ulosottomiehen toimesta on puolikas koira, kun se oli ainut omaisuus.

Nieminen paljasti, että puolikkaan koiran tarina liittyy palkintoautoon, jota verottaja rokotti tuntuvasti.

Niemisen mukaan verottaja antoi ymmärtää olevansa yhteistyökykyinen, mutta maksusuunnitelmaksi tuli silti 12 000 markkaa kuukaudessa.

Niemisen mukaan "talous romahti lopullisesti" ja hän muutti takaisin vanhempiensa luokse.

– Tulin kotiin leiriltä ja ihmettelin, miksi äiti on hereillä. Voudilta oli tullut kirje, jonka hän oli jättänyt äidille. Siinä luki, että ulosmitataan puolikas koira. Se koira oli ex-kihlattuni luona, se oli jäänyt ex-kihlatulle. 

Ex-kihlapari päätyi ratkaisuun, että koira siirrettiin kokonaan naisen nimiin. Sen jälkeen Toni ei omistanut enää mitään.

Vuonna 2004 hyppyuransa lopettanut tunnusti ohjelmassa polttaneensa suksensa lopettamispäätöksen jälkeen suurieleisesti kokossa samalla olutta nauttien. 

Lue myös:

    Uusimmat