Volodomyr Zelenskyilta kova peliliike – nyt pallo on KOK:n Thomas Bachilla: "Hän näkee ihan itse, että neutraliteettia ei ole olemassa"

7:55
Katso videolta: Näin suomalaispäättäjät kommentoivat Venäjän ja Valko-Venäjän mahdollista paluuta kansainväliseen urheiluun.

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi kutsui perjantaina Kansainvälisen olympiakomitean KOK:n saksalaisen puheenjohtajan Thomas Bachin vierailulle sodan etulinjakaupunki Bahmutiin.

– Kutsun herra Bachin Bahmutiin, jotta hän näkee ihan itse, että neutraliteettia ei ole olemassa. On selvää, että mikä tahansa neutraali venäläisurheilijoiden lippu on veren tahrima, Zelenskyi sanoi.

– Puhuin hänen (Bachin) kanssaan useammin kuin kerran, enkä koskaan kuullut, kuinka hän suojelisi urheilua sotapropagandalta, mikäli hän palauttaisi venäläisurheilijat kansainvälisiin kisoihin. Teemme kaikkemme suojellaksemme urheilua terroristivaltion poliittiselta tai miltä tahansa muulta vaikuttamiselta, mikä on väistämätön seuraus siitä, jos venäläisurheilijat päästetään kilpailemaan.

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Venäläisjoukot ovat yrittäneet viime kuukausina saada haltuunsa Itä-Ukrainassa sijaitsevan Bahmutin. Ukraina on kuvaillut alueella käytyjä taisteluja eräiksi verisimmistä viime helmikuussa alkaneen Venäjän hyökkäyksen aikana.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja