KOK sallimassa venäläisten ja valkovenäläisten paluun kansainväliseen urheiluun – asettaa tiukat ehdot

7:55
Tulosruutu: KOK on sallimassa venäläisten ja valkovenäläisten paluun kansainväliseen urheiluun.

Kansainvälisen olympiakomitean hallitus kokoontui keskiviikkona keskustelemaan venäläisten ja valkovenäläisten mahdollisesta paluusta kansainvälisiin urheilukilpailuihin.

KOK julkaisi keskiviikkona tiedotteen, jonka mukaan ketään urheilijaa ei pitäisi syrjiä pelkän kansallisuuden perusteella. Tiedotteessa ei tehdä selkeää linjanvetoa venäläistenja velkovenäläisten paluun sallimiselle, vaan korostetaan että viime helmikuussa tehdyt sanktiot pidetään voimissaan. 

Tiedotteessa käsitellään venäläisten ja valkovenäläisten paluuta kansainväliseen kilpaurheiluun ja KOK asettaa heidän kilpailemiselleen tietyt ehdot.

– Urheilijat osallistuisivat kilpailuihin puolueettomina urheilijoina, eivätkä edustaisi valtiotaan tai muuta organisaatiota maassaan, tiedotteessa sanotaan.

– Vain olympialaisten perusperiaatetta kunnioittavat urheilijat osallistuisivat kilpailuihin.

Perusperiaatteiden kunnioittaminen tarkoittaa tiedotteen mukaan, että ne, jotka eivät ole tukeneet aktiivisesti Ukrainan sotaa, voisivat kilpailla. Myös antidopingsäännöstöjen noudattaminen on asetettu yhdeksi ehdoksi, jotta urheilija olisi osallistumiskelpoinen.

KOK jättää venäläisten ja  valkovenäläisten paluun kansainväliseen urheiluun lajiliittojen päätettäväksi.

Tiedotteen mukaan KOK:ssa keskusteltiin asioista kolmessa osassa. Venäläisten ja valkovenäläisten urheilijoiden mahdollisen sallimisen urheilukilpailuihin lisäksi keskusteltiin Venäjän ja Valko-Venäjän vastaisista pakotteista ja sen lisäksi solidaarisuudesta ukrainalaisia urheilijoita ja Ukrainan olympiayhteisöä kohtaan.

Neuvotteluissa olleet osapuolet vaativat yksimielisesti, että nykyiset sanktiot pidetään ennallaan. Osapuolet olivat myös yksimielisiä solidaarisuuden jatkamisesta ukrainalaisurheilijoiden suuntaan.

Juttua päivitetty 25.1. klo 21.08Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja