F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Voisiko F1-tallin omistava isä lyödä oven kiinni kuljettajapoikansa edestä? Lance Stroll vakuuttaa: "En muistelisi sitä pahalla"

2:37
Miltä F1-kuskimarkkinoiden tilanne näyttää Valtteri Bottaksen Mercedes-sopimuksen jälkeen?

Ferrarilta tämän kauden päätteeksi lähtevää Sebastian Vetteliä on viety huhuissa ensi kaudeksi Racing Pointille. Se, kumman tallin nykykuljettajista Vettel korvaisi, on kuitenkin vielä hämärän peitossa.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Espanjan GP suorana 14.-16.8.
Pe: 1. harjoitukset klo 11.55, 2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Espanjan GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Todennäköisimpänä vaihtoehtona pidetään sitä, että Vettel korvaisi Sergio Pérezin, tallissa vuodesta 2014 lähtien ajaneen meksikolaisen – siitäkin huolimatta, että Pérezin sopimus ulottuu kauden 2022 loppuun.

F1:ssä sopimuksia on kuitenkin tunnetusti helppo purkaa, ja Pérezin kohdalla on puhuttu erillisestä purkupykälästä, jota tallilla olisi ollut mahdollista käyttää aina heinäkuun loppuun saakka.

Tallipäällikkö Otmar Szafnauerin mukaan mitään tällaista pykälää ei ole olemassakaan. Toisaalta F1-varikolla liikkui jo kaksi viikkoa sitten tieto, jonka mukaan Vettelin Racing Point -sopimus olisi mahdollisesti jo allekirjoitettu, tai ainakin allekirjoitusta ja julkistamista vaille valmis.

Sky Sportsin Ted Kravitzin mukaan Racing Point olisi mahdollisesti julkistanut Vettelin sopimuksen jo, ellei Pérez olisi saanut koronatartuntaa ja joutunut näin olemaan sivussa kahdesta osakilpailusta.

Pérezistä eroon hankkiutuminen olisi urheilullisesti erikoinen valinta, sillä hän on ollut viime vuodet Racing Pointin ykköskuljettaja. Hänen tallikaverinsa Lance Stroll on kuitenkin tallin pääomistajiin lukeutuvan Lawrence Strollin poika, eikä kukaan usko, että jälkikasvunsa autourheilu-uraan kymmeniä miljoonia euroja sijoittanut isä olisi valmis uhraamaan Vettelin tieltä oman poikansa.

Toisaalta F1:ssä on tapahtunut vuosien saatossa ihmeellisempiäkin asioita, ja on syytä muistaa, etteivät Pérezin ansiot ole pelkästään urheilulliset. Hänellä on taustallaan meksikolaisia sijoittajia, jotka tuovat Racing Pointille vuosittain merkittävän määrän rahaa.

Lance Strollkaan ei siis voi olla aivan täysin varma asemastaan ennen kuin asia on virallisesti vahvistettu. Se on kuitenkin varmaa, että mikäli kanadalaiskuljettaja joutuisi etsimään uuden työpaikan, hän ei olisi katkera isälleen.

– Sellaista elämä on. Meidän välillämme on toisistaan erilliset ammatillinen suhde ja isä–poika-suhde. Jos hän päättäisi jättää minut sivuun tallista, en muistelisi sitä pahalla. Kyse on vain liiketoiminnasta. Ottaisin iskun vastaan, ja jatkaisin elämääni, Stroll sanoi brittiläiselle Channel 4:lle GP Today -sivuston mukaan.

– Välimme ovat hyvät, ja kemiat kohtaavat. Hän ei astu minun varpailleni vaan antaa tilaa. Hän tekee kaikkensa, että auto olisi mahdollisimman nopea ja tallissa olisi oikeat ihmiset.

Vettel totesi kaksi viikkoa sitten Silverstonessa, että hänen tulevaisuutensa ratkennee seuraavien viikkojen kuluessa.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja