F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Sergio Perezin F1-tallipomo kiistää huhutun sopimuspykälän – koronaviruksen saaneen kuskin matkasta kotiseudulle oli keskusteltu

8:27
Mitä Sergio Perezin koronavirustartunta tarkoittaa Racing Point -tiimille?

Paikastaan Racing Pointilla kamppailevan kuljettaja Sergio Perezin sopimuksessa ei ole optiopykälää, joka olisi mahdollistanut yhteistyön purkamisen heinäkuun loppuun mennessä, kertoo F1-tallipäällikkö Otmar Szafnauer.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Britannian GP suorana 31.7.-2.8.
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Britannian GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Parhaillaan koronaviruksen takia sivussa kisavastuusta olevan Perezin on spekuloitu menettävän ajopaikkansa Ferrarilta lähtevälle Sebastian Vettelille, kun tiimi vaihtaa nimensä Aston Martiniksi ensi kaudella.

Joissain medialähteissä on ollut esillä Perezin sopimukseen kirjattu purkupykälä, joka olisi mahdollistanut sopimuksen päättämisen heinäkuun viimeiseen päivään asti. Tästä päivästä eteenpäin Perezille pitäisi siis ainakin maksaa kompensaatiota, jos Racing Point haluaisi meksikolaisesta eroon.

Tieto ei kuitenkaan pidä tallipäällikkö Otmar Szafnauerin mukaan paikkaansa.

– Emme yleensä tykkää puhua sopimustemme yksityiskohdista, mutta käytän tämän tilaisuuden kertoakseni, että mainitsemasi tänään umpeutuva optio ei pidä paikkaansa. Siitä ei ole kyse, Szafnauer kommentoi Motorsport.comille perjantaina.

Perezillä on sopimus Racing Pointin kanssa myös vuodesta 2021, mutta on melko selvää, että Vettelin tullessa hän joutuu tekemään tilaa tiimissä. Tallin toinen kuljettaja on omistaja Lawrence Strollin poika Lance Stroll.

Meksikoon matkustamista ei ole kielletty

Perez on varmuudella sivussa ainakin sunnuntain Britannian GP:stä torstaina ilmi tulleen koronavirustartunnan takia. Ison-Britannian uusi suositus kehottaa tartunnan saaneita pitämään vähintään kymmenen päivän kotikaranteenin, joten myös toinen Silverstonen kisa viikon kuluttua on hänen osaltaan uhattuna.

Pian koronatartunnan tiedottamisen jälkeen ESPN:n meksikolainen sivusto nosti esiin sosiaalisen median kuvat, joissa Perez oli nähty F1-kisojen välissä sekä kotimaassaan Meksikossa että perhelomalla Italiassa Sardiniassa.

Kuski selitti omalla somevideollaan, että Meksikon-matkassa oli kyse vierailusta hänen äitinsä luona, joka oli aiemmin joutunut onnettomuuteen, mutta päässyt pois sairaalasta. Italiaan matkustamisesta hän ei puhunut mitään.

Szafnauerin mukaan Perezin matkalla Meksikoon oli tallin siunaus.

– Meillä ei ole sopimuksessamme mitään pykäliä, että hänen pitäisi pyytää lupaa matkustaessaan perheensä luokse, Szafnauer tokaisee.

– Hänen perheensä on Meksikossa, eikä se ole yllätys, että hän meni sinne, koska sitä hän on tehnyt ikuisuuden ajaessaan meillä.

– Me kylläkin keskustelimme siitä, miten hän lentää sinne ja takaisin, ja kyse oli koko ajan yksityiskoneesta, ei matkustajaliikenteestä. Siinä ei ole mitään ongelmaa, tallipomo jatkoi.

Jostain kuski kuitenkin koronaviruksen sai, mutta tiimipäälliköllä ei ole intoa spekuloida asialla enempää.

– Jälkiviisaus on hieno juttu. Monet ihmiset ovat koko ajan viruspesäkkäissä ympäri maailman.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja