Sebastian Vettelille sittenkin sauma? Kohua herättäneen F1-tallin kanta muuttui

F1:ssä ensi kauden kuljettajapalapeli alkaa pikkuhiljaa loksahdella paikoilleen. Mutta. Ilmoilla on vielä iso kysymys: mitä nelinkertainen Sebastian Vettel meinaa tehdä?

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Steiermarkin GP Itävallassa suorana 10.-12.7.
Pe: 1. harjoitukset klo 11.55, 2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Steiermarkin GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

F1-sarjan alkuvuoden jymyuutinen kuultiin toukokuussa, kun Ferrari ilmoitti, ettei se jatka yhteistyötä Vettelin kanssa. Hetken päästä italialaistalli ilmoitti, että se on värvännyt Carlos Sainzin Vettelin korvaajaksi.

Näiden uutisten jälkeen F1-sarjan huhumylly on käynyt kuumana. Vetteliä on viety muun muassa Mercedekselle, joka on kuitenkin jatkamassa yhteistyötä nykykuskiensa, Lewis Hamiltonin ja Valtteri Bottaksen kanssa.

Tämän lisäksi esillä on ollut Renault, joka teki keskiviikkona oman päätöksensä. Ranskalaistalli kääntyi vanhan kuljettajansa, Fernando Alonson suuntaan.

Vettelillä on vielä yksi kortti jäljellä.

Se tulee niin sanotun ”Pinkin Mercedeksen”, eli Racing Pointin suunnalta.

Kanta on myös yllättävä, sillä aiemmin keväällä Racing Pointin tallipäällikkö Otmar Szafnauer ilmoitti, että tallin kuljettajilla Sergio Perezillä ja Lance Strollilla on voimassa olevat sopimukset ensi kaudesta.

– (Vettel) on mielenkiintoinen idea, mutta menemme niillä kuljettajilla, jotka ovat jo tallissamme, Szafnauer totesi Radio Canadalle.

Nyt Racing Point -pomon kanta on kuitenkin muuttunut.

– On imartelevaa, että meidät ja nelinkertainen maailmanmestari liitetään huhuissa yhteen. Sama koski Alonsoa, Szafnauer aloitti Sky Germanyn haastattelussa.

– Olen ollut Sebastianin ystävä jo siitä lähtien, kun hän oli nuori ja olen aina jutellut hänen kanssaan.

– Meillä on yhä aikaa tehdä päätöksiä, Szafnauer väläytteli.

Racing Pointin yllä riittää runsaasti kuhinaa, sillä se hyppää ensi kaudella Aston Martin -brändin alle. Tallin nykyinen auto herätti puolestaan kohua jo alkuvuoden testeissä, kun se paljastui Mercedeksen viime kauden mestaruusauton kopioksi.

Mutta mikäli Vettel ajaisi Pinkkiä Mersua ensi kaudella, tietäisi se draamaa tallin sisälle.

Racing Pointin nykykuljettajista Sergio Perez teki kolmen vuoden mittaisen jatkosopimuksen syksyllä 2019. Täten hänen nykyinen kontrahtinsa on voimassa vielä kaudella 2022.

Tallin toisen kuljettajan Lance Strollin isä Lawrence Stroll on puolestaan Racing Pointin pääomistaja.

Lue myös:

    Uusimmat