Lähde: Sebastian Vettel saanut tarjouksen F1-sarjaan saapuvalta legendaariselta automerkiltä – "Ehkä se johtuu nyt hieman nopeammasta autostamme"

Kuluvan sesongin jälkeen Ferrarin jättävä Sebastian Vettel on yhdistetty tulevaksi kaudeksi Aston Martinin F1-talliin. Asiasta kertoo Autosport lähteisiinsä nojaten.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Unkarin GP suorana 17.-19.7.
Pe: 1. harjoitukset klo 11.55, 2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Unkarin GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Ferrari ilmoitti aiemmin tänä vuonna, ettei se jatka yhteistyötään Vettelin kanssa. Itävallan GP-viikonlopussa selvisi myös, ettei talli ollut missään vaiheessa edes tarjonnut Vettelille sopimusta ensi kaudeksi.

Racing Point -tallin omistaja Lawrence Stroll on Autosportin tietojen mukaan tarjonnut Vettelille sopimusta. Stroll osti alkuvuodesta viidenneksen Aston Martinin osakkeista kaupassa, jonka myötä Racing Pointin F1-talli vaihtaa nimensä Aston Martiniksi kaudesta 2021 alkaen.

Tavallisesti Vettelin sopimustilanteesta ajantasalla oleva saksalaislehti Bild on niin ikään vihjannut, että kuljettajan sopimuksesta päästäisiin pian yhteisymmärrykseen.

– No, kuten olen sanonut aiemmin, on imartelevaa, että kaikki puhuvat nelinkertaisen maailmanmestarin tulosta talliimme, mutta ehkä se johtuu nyt hieman nopeammasta autostamme, Stroll hymyili Itävallan GP:ssä.

– Meillä on pitkät sopimukset kuljettajiemme (Sergio Perez ja Lance Stroll) kanssa. Olisi vain loogista, ettei tallissamme olisi enää tilaa.

Perezin asemaa tallin kuljettajana on pidetty vahvana taannoisen Force Indian tallikauppaan liittyneen jupakan sekä Perezin agentin Julian Jakobin ja Lawrence Strollin lämpimien välien vuoksi. Lähteiden mukaan Perezin sopimuksessa on kuitenkin ulosostopykälä, joka sallisi tallin tehdä nopeitakin ratkaisuja.

Red Bull -pomo Christian Horner otti myös viikonloppuna osaa spekulointiin Vettelin tulevaisuudesta.

– Luulen, että hänellä on muutamia vaihtoehtoja. Oletan, että ne ovat Racing Point tai vuoden tauko, jonka aikana hän arvioisi vaihtoehtojaan uudelleen, Horner sanoi Sky F1:lle.

Stroll kääntänee kaikki kivet saadakseen Vettelin rakentamaan uskottavaa F1-brändiä sarjaan saapuvalle Aston Martinille.

Lue myös:

    Uusimmat