F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

F1-varikolla ilmennyt koronatapaus viivästytti odotettua sopimusuutista? Sebastian Vettel kuvattiin tervehtimässä toisen tallin omistajaa: "Se oli mielenkiintoinen ele"

8:27
Mitä Sergio Pérezin koronatartunta tarkoittaa Racing Pointin kannalta?

Ted Kravitzin mukaan Silverstonen varikolla liikkui viikonloppuna tieto, että Sebastian Vettelin Racing Point -sopimus olisi jo tehty – tai ainakin allekirjoitusta vaille valmis.

Sky Sportsin tähtitoimittaja kertoo varikolla puhutun kauden neljännen GP-viikonlopun alkaessa, että Racing Point saattaisi tiedottaa Vettelin monivuotisesta sopimuksesta viikonlopun aikana.

Kaikki kuitenkin muuttui, kun maailmalle levisi torstai-iltana uutinen Sergio Pérezin positiivisesta koronavirustestistä. Juuri Pérez on se, jonka Vettelin uskotaan korvaavan Racing Pointilla, joka vaihtaa ensi kaudeksi nimensä Aston Martiniksi.

– He eivät olisi tehneet sitä Sergiolle, Kravitz sanoo Twitterissä jaetulla videolla.

30-vuotias meksikolainen on ajanut tallissa vuodesta 2014 lähtien, ja osapuolet solmivat vuosi sitten jatkosopimuksen, joka ulottuu kauden 2022 loppuun. Aiemmin esillä olleiden tietojen mukaan Racing Pointilla olisi kuitenkin ollut heinäkuun viimeiseen päivään, viime viikon perjantaihin, saakka aikaa aktivoida Pérezin sopimukseen kirjattu purkupykälä.

Toisaalta Vettelin kommentit olivat torstaina sellaisia, ettei tällaista purkupykälää ainakaan niiden perusteella ole ollut olemassa. Racing Pointin tallipäällikkö Otmar Szafnauerkin ehti perjantaina kiistää pykälän olemassaolon.

Kravitzin arvion mukaan on mahdollista, ettei Vettelin ja Racing Pointin välistä sopimusta ole vielä allekirjoitettu, mutta hänen käsityksensä mukaan asia eteni viime viikonlopun aikana.

– Tällä hetkellä varikolla tuntuu olevan enää hyvin vähän epäilyksiä siitä, että Vettel pukeutuu ensi kaudella hopeaan, vaaleanpunaiseen tai vihreään riippuen siitä, mitä yhteistyökumppaneita Aston Martinilla on. Olemme kaikki osanneet odottaa sen tapahtuvan, mutta nyt näyttää siltä, että sopimusta ollaan tekemässä.

Sopimushuhut saivat sunnuntaina lisäpontta vielä entisestään, kun Vettel kuvattiin tervehtimässä Racing Pointin omistajaa Lawrence Strollia. Vettel ja Stroll kohtasivat ennen sunnuntain kilpailua, ja he tervehtivät toisiaan lyömällä kyynärvarret yhteen.

– Mielestäni se oli mielenkiintoinen ele heidän välillään, Kravitz sanoi.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja