F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

F1-sisäpiiristä tihkuu vihjauksia: Sebastian Vettelillä on sopimusneuvotteluissaan Mercedekseen liittyvä taka-ajatus

1:56
Racing Point on tällä hetkellä FIAn syynissä – Renault protestoi tallia vastaan Mercedeksen viime kauden auton kopioinnista.

Tämän kauden päätteeksi Ferrarilta lähtevää Sebastian Vetteliä ollaan viemässä F1-huhuissa nyt voimakkaasti Racing Pointille, jonka nimi muuttuu ensi vuodeksi Aston Martiniksi.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Unkarin GP suorana 17.-19.7.
Pe: 1. harjoitukset klo 11.55, 2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Unkarin GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Tuoreimpien, Meksikosta kantautuvien tietojen mukaan Racing Pointilla nykyisin ajava Sergio Pérez olisi jo komentanut agenttinsa Julian Jacobin töihin kuultuaan, että Vettel on neuvotellut Racing Pointin omistavan Lawrence Strollin kanssa aina kesäkuun alusta lähtien.

Pérezillä on Racing Pointin kanssa vuoden 2022 loppuun ulottuva sopimus, mutta viime päivinä esillä olleet tiedot kertovat, että Racing Pointilla on oikeus purkaa tuo sopimus heinäkuun viimeiseen päivään mennessä tiettyä rahallista korvausta vastaan.

Monet pitävät Vettel-huhuissa yllättävänä sitä, että hän korvaisi Racing Pointille siirtyessään juuri Pérezin, yhtenä sarjan tasaisimmista ja varmimmista pidetyn kisakuskin. Toisaalta Pérezin tallikaverina ajaa Lawrence Strollin poika Lance Stroll, eikä kukaan usko, että isä haluaisi torpata poikansa uraa sijoitettuaan siihen vuosien varrella useita miljoonia euroja.

Meksikolaisen ESPN:n mukaan Vettelin sopimusneuvottelut Racing Pointin kanssa ovat jo niin pitkällä, että hänen sopimuksestaan tiedotetaan 2. elokuuta ajettavan Britannian GP:n yhteydessä.

Italialaisen Motorsport.comin toimittajan Roberto Chincheron tiedot kertovat Vettelin sopimuksen olevan kaksivuotinen, joista jälkimmäinen olisi optiovousi. Chinchero kertoo, että useat sisäpiiriläiset ovat sitä mieltä, että vaikka Vettel on kyllä vakuuttunut Racing Pointin tämän kauden kilpailukyvystä, nelinkertaisella maailmanmestarilla on ennen kaikkea tiettyjä taka-ajatuksia.

– Vettelille sopimus Racing Pointin kanssa olisi vain väliaikainen ratkaisu, joka takaisi hänelle työpaikan autossa, jossa on kosolti potentiaalia. Samalla hän kuitenkin pääsisi Mercedeksen vaikutuspiiriin, Chinchero kirjoittaa.

Racing Point on ollut jo pitkään Mercedeksen moottoriasiakas. Tälle kaudelle yhteistyö tiivistyi entisestään, kun Racing Point alkoi käyttää Mercedeksen tuulitunnelia. Myös Lawrence Strollin ja Mercedes-pomo Toto Wolffin tiedetään olevan hyviä ystäviä keskenään, ja Wolff osti keväällä jopa Aston Martinin osakkeita.

Loppujen lopuksi tämä mainittu taka-ajatus tiivistyy siihen, mitä Mercedeksellä nyt ajava Lewis Hamilton tekee seuraavien viikkojen aikana.

– Lewisin jatkosopimuksesta kertova tiedote tulee olemaan erittäin mielenkiintoinen. Jos Lewisin kerrotaan jatkavan vain vuoden 2021 loppuun, se voisi kieliä siitä, että hän harkitsee lopettamista ensi kauden jälkeen. Aiemmin hän on aina tehnyt monivuotisia sopimuksia, Chinchero kirjoittaa.

– Tässä tapauksessa Vettelin oleminen Aston Martinilla voisi mahdollistaa hänelle jotain enemmän, B-suunnitelman, jonka Mercedes on luvannut hänelle, mikäli Hamilton lopettaa.

Siis suomeksi: paikan Mercedeksellä kaudella 2022.

Vettel olisi tuolloin saman ikäinen kuin Hamilton nyt, 35-vuotias.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja