F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Ralf Schumacher tyrmää Vettel-huhuissa itsestäänselvyytenä pidetyn näkemyksen: "Päätös on vaikea"

1:56
Racing Point on FIAn syynissä – Renault protestoi tallia vastaan Mercedeksen viime kauden auton kopioinnista.

F1-maailman puheenaiheet ovat keskittyneet tällä viikolla Racing Point -tallin ympärille. Ensin Renault teki protestin Racing Pointin RP20-autosta ja sitten huhumylly alkoi jauhaa tarinaa, jonka mukaan Sebastian Vettel olisi siirtymässä ensi kaudeksi Racing Pointille, jonka nimi muuttuu vuodenvaihteessa Aston Martiniksi.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Unkarin GP suorana 17.-19.7.
Pe: 1. harjoitukset klo 11.55, 2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Unkarin GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Viime päivinä esillä olleiden tietojen mukaan Vettelin Racing Point -sopimus saatetan julkaista jo reilun kahden viikon kuluttua ajettavan Britannian GP:n yhteydessä.

Jos tai kun siirto toteutuu, monet uumoilevat Vettelin korvaavan Racing Pointilla meksikolaiskuljettaja Sergio Pérezin – siitäkin huolimatta, että Pérezillä on tallin kanssa vuoden 2022 loppuun ulottuva sopimus.

Pérez on jokaisen vähänkin F1:tä seuranneen papereissa huomattavasti parempi kuljettaja kuin tallikaverinsa Lance Stroll, mutta Strollilla on kuitenkin jotain vielä sopimuspaperia tai ajotaitojakin arvokkaampaa: veriside tallin omistajaan, isäänsä Lawrence Strolliin.

Vaikka käytännössä kaikki F1-asiantuntijat ja -sisäpiiriläiset ovat sitä mieltä, ettei Lance Strollin, 21, autourheilu-uraan miljoonia euroja sijoittanut Lawrence Stroll todellakaan suostu torppaamaan poikansa F1-uraa, Saksasta löytyy muuan ex-kuski, joka on rohkeasti eri mieltä.

– Edes isä ei voi pitää kiinni pojastaan, mikäli tämä ei ole rittävän hyvä, vuosina 1997–2007 kaikkiaan 180 GP-starttia ajanut Ralf Schumacher sanoi GP Today -sivuston mukaan saksalaiselle Skylle.

Lisäksi Schumacher muistuttaa, että Pérez on talleille houkutteleva vaihtoehto myös toisesta, hyvin merkittävästä syystä johtuen.

– Ei sovi unohtaa, että Pérezin taustalla on aimo annos sponsorirahaa, todella hyvä sponsori. Päätös on vaikea.

Mikäli Vettel toden totta siirtyy ensi kaudeksi Racing Pointille, siis Aston Martinille, niin Pérezillä kuin Strollilla on F1:ssä käytännössä kaksi vaihtoehtoa: Haas tai Alfa Romeo.

Pérez on Alfa Romeon tehtaalla Hinwilissä tuttu mies. Hän aloitti F1-uransa Sauberilla kaudella 2011 ja ajoi tallissa vielä 2012 ennen vuoden mittaista McLaren-pestiään. Racing Pointilla ja sen edeltäjällä Force Indialla Pérez on ajanut vuodesta 2014 lähtien.

Alfa Romeon tallipäällikön Frederic Vasseurin mukaan talli alkaa käydä ensi kauden kuljettaja-asioita läpi vasta lokakuussa. Alfa Romeon kuljettajavalinnat riippuvat hyvin pitkälti ainakin siitä, mitä toista kauttaan tallissa ajava Kimi Räikkönen, 40, tekee uransa jatkon suhteen.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja