Varikkohuhut: Sebastian Vettelin tieltä potkut saanut F1-kuljettaja löysi uuden työnantajan – esisopimus allekirjoitettu

2:41
Sebastian Vettelin Aston Martin -siirrosta uutisoitiin kaksi viikkoa sitten.

Speedweek-sivuston mukaan Venäjän GP:n varikolla Sotshissa kiertää huhu, jonka mukaan Sergio Pérez olisi allekirjoittanut esisopimuksen Haas-tallin kanssa.

Vuodesta 2014 lähtien Racing Pointilla, entisellä Force Indialla, ajanut Pérez saa lähteä tallista tämän kauden päätteeksi. Ensi kaudeksi Aston Martiniksi muuttuva talli pätti purkaa Pérezin vuoteen 2022 ulottuvan sopimuksen ja hankkia Lance Strollin rinnalle Ferrarin hylkäämän Sebastian Vettelin.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Venäjän GP suorana 25.-27.9.
Pe: 1. harjoitukset klo 10.55, 2. harjoitukset klo 14.55
La: 3. harjoitukset klo 11.55, aika-ajot klo 14.55, ennakkotunnelmat klo 14.00
Su: Venäjän GP klo 14.05, ennakkotunnelmat klo 13.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Pérez, 30, on tehnyt selväksi, että hän haluaa jatkaa F1:ssä, mikäli ensi kaudeksi löytyy häntä tyydyttävä tallipaikka.

Haas ei ole vahvistanut huhuja Pérezin esisopimuksesta.

Tallipäällikkö Günther Steiner sanoi kaksi viikkoa sitten Mugellossa, että vapailla markkinoilla on lähes 10 potentiaalista kuljettajaa, joista jokainen on realistinen vaihtoehto ensi kaudeksi Haasille.

Haas on ajattanut vuodesta 2017 lähtien muuttumatonta kuljettajakaksikkoa Kevin MagnussenRomain Grosjean. Yleinen käsitys on, että vähintään jompikumpi heistä, mahdollisesti molemmat, saa lähteä tämän kauden jälkeen.

Steinerin mukaan talli harkitsee kuljettajavalintojaan tarkkaan.

– Tarjolla ei ole ainuttakaan sellaista kuljettajaa, jonka hankkiminen olisi itsestään selvää. Meidän täytyy yrittää tehdä paras ratkaisu tallin keskipitkän ja pitkän tähtäimen kannalta, koska mahdollisuutemme ovat siellä, Steiner sanoi GP Today -sivuston mukaan.

Lausunnollaan Steiner viittaa ensi kaudella käyttöön otettavaan kulukattoon ja vuonna 2022 voimaan astuviin sääntömuutoksiin.

– Pérez on varmasti hyvä kuljettaja, en epäile sitä lainkaan, mutta onko hän paras vaihtoehto keskipitkällä ja pitkällä tähtäimellä? En tiedä. Siitä me nyt keskustelemme, eikä päätös ole niin selkeä kuin se ehkä näyttäisi olevan.Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja