Voimakas räjähdys ruotsalaiskaupungin keskustassa: Kuvat paljastavat tuhon – 25 viety sairaalaan, poliisi suhtautuu räjähdykseen rikoksena

Ruotsissa Linköpingissä on tapahtunut voimakas räjähdys paikallista aikaa aamuyhdeksältä, kertoo poliisi.

  • Ainakin 25 ihmistä on loukkaantunut
  • Räjähdyksen syytä ei vielä tiedetä, eikä rikoksen mahdollisuutta voida poissulkea, kertoo poliisi
  • Pommiryhmä on matkalla paikalle

Expressenin mukaan 25 ihmisiä on loukkaantunut räjähdyksessä ja heidät on viety paikalliseen sairaalaan. Loukkaantuneiden vammat ovat Reutersin mukaan vähäisiä.

Ilta-Sanomien tavoittaman Itä-Götanmaan poliisin Åsa Willsundin mukaan tapausta lähestytään rikoksena, mutta onnettomuuden mahdollisuutta ei poissuljeta.

Tekninen tutkinta on Willsundin mukaan kesken ja pommiryhmä on matkalla paikalle.

Paikalle lähetettiin välittömästi lukuisia poliiseja sekä pelastushenkilöstöä. Aftonbladetin mukaan paikalla oli ainakin 20 ambulanssia.

Poliisin mukaan alue on nyt eristetty laajalti. Poliisin pommiryhmä on matkalla paikalle.

Kuvat paljastavat tuhon

Räjähdyksessä kerrostalon julkisivu on kärsinyt merkittäviä vaurioita. Aftonbladetin haastattelema silminnäkijä kertoo, kuinka räjähdys tuntui ympäristössä.

– Seisoin suihkussa ja huomasin, kuinka koko talo tärisi. Kova ääni oli kuin ukkosen jyrinää, kertoo yksi silminnäkijä Pontus Johansson Aftonbladetille.

Paikan päältä otetuista kuvista näkyy, kuinka räjähdys on rikkonut useita ikkunoita ja vaurioittanut kerrostalon julkisivua erittäin tuhoisin seurauksin. 

Räjähdys tapahtui Hamngatanilla, joka sijaitsee Linköpingin keskustassa.

Tämä on päivittyvä uutinen, lataa sivu uudelleen saadaksesi uusimmat tiedot tapahtuneesta


Lue myös:

    Uusimmat