Voiko suurikokoisen koiran ottaa pieneen kerrostaloyksiöön asumaan? Eläinlääkärit vastaavat

Voiko suurikokoisen koiran ottaa pieneen kerrostaloyksiöön asumaan? Vuoden eläinlääkärit Suvi ja Teppo Heinola vastaavat 1:33
Vuoden eläinlääkäreiksi valitut Suvi ja Teppo Heinola pohtivat vastausta MTV Uutisten katsojan kysymykseen isoista koirista pienessä asunnossa.

Vuoden eläinlääkäreiksi valitut Suvi ja Teppo Heinola vastasivat MTV Uutisten katsojien lähettämiin lemmikkejä koskeviin kysymyksiin.

Kun koiran hankintaa pieneen kerrostaloyksiöön tai muuttamista pienempään kotiin harkitsee, on reilua pohtia asumisneliöitä myös koiran näkökulmasta.

– Se riippuu hirveästi siitä koirasta ja ennen kaikkea siitä omistajasta, toteaa eläinlääkäri Suvi Heinola.

Kaiken keskiössä on tarjotun liikunnan ja aktivoinnin määrä.

– Onhan se koiran pitäminen maaseudulla paljon helpompaa itselle, mutta ihan yhtä hyvin pystyy kaupungissakin huolehtimaan koiran liikunnantarpeesta, Heinola toteaa.

Teppo Heinola muistuttaa, että vaikka kerrostaloon hankkisi valtavan tanskandoggin tai pikkuisen pekingeesin, on koti ennen kaikkea koiralle kuin koirankoppi.

Yllä olevalla videolla eläinlääkärit Suvi ja Teppo Heinola kertovat, mitä asioita on syytä ottaa huomioon, jotta omaan kotiin löytyy sopivankokoinen koirarotu.

Lue myös:

    Uusimmat