Kuinka koira kannattaa totuttaa korona-arjen jälkeiseen yksinoloon? Näin eläinlääkärit neuvovat

Vuoden eläinlääkärit vastaavat: Kuinka koronan jälkeiseen arkeen palaaminen kannattaa tehdä lemmikkiystävällisesti? 2:36
Kuinka koronan jälkeiseen arkeen palaaminen kannattaa tehdä lemmikkiystävällisesti? Suvi ja Teppo Heinola antavat vinkkejä.

Vuoden eläinlääkäreiksi valitut Suvi ja Teppo Heinola vastasivat MTV Uutisten katsojien lähettämiin lemmikkejä koskeviin kysymyksiin.

Korona-aika on saanut suomalaiset haikailemaan lemmikkieläintä. Lemmikkibuumiin on moni saattanut lähteä jopa hetken mielijohteesta. Olipa päätös lemmikin hankkimisesta ollut harkittu tai ei, on syytä muistaa, että esimerkiksi koira voi elää jopa 15-vuotiaaksi.

– 15 vuotta on pitkä aika, se on pidempi kuin keskimääräinen avioliitto, eläinlääkäri Teppo Heinola toteaa MTV Uutiset Liven haastattelussa.

– Vaikka lemmikin ottaisikin hetken mielijohteesta, niin täytyy ymmärtää, mitä se koira tarvitsee, Suvi Heinola huomauttaa.

Suvi itsekin myöntää, että on elämänsä aikana hankkinut koiran ilman pitkää harkinta-aikaa. Koira tarvitsee liikuntaa, aikaa ja sen kanssa eläminen on tietyssä määrin aika sitouttavaa.

– Siitä pitää opettaa kunnon koirakansalainen, Suvi muistuttaa koiran peruskouluttamisesta.

Koronan jälkeinen aika haastaa eroahdistuksesta kärsivät lemmikit. Moni koira on jo ehkä ehtinyt tottua siihen, että omistaja on aina kotosalla tekemässä etätöitä. Koiraa täytyy valmentaa ja opettaa myös koronan jälkeiseen normaaliin arkeen, jolloin se joutuu olemaan työpäivän ajan yksin kotona.

Katso yllä olevalta videolta vuoden eläinlääkäreiksi vuonna 2021 nimettyjen Suvi ja Teppo Heinolan täsmävinkit siihen, kuinka koiraa kannattaa jo alkaa totuttaa pidempiin yksinoloaikoihin.

Voit katsoa haastattelun kokonaisuudessaan alla olevalta videolta.

Vuoden 2021 eläinlääkäreiksi valitut Suvi ja Teppo Heinola haluavat edistää eläinten hyvinvointia – kaksikko vastaa lukijoiden lähettämiin kysymyksiin 12:35

Lue myös:

    Uusimmat