Voiko seksileluja käyttää liikaa? Asiantuntija vastaa

Asiantuntija antaa synninpäästön seksileluja aktiivisesti käyttäville.

Vaikka itsetyydytys on monissa yhteyksissä todettu vain ja ainoastaan hyväksi asiaksi, seksilelujen käyttäminen saattaa herättää ristiriitaisia kysymyksiä. Voiko näiden lelujen käytöstä olla haittaa? Voivatko ne vaikuttaa kykyyn saada orgasmi? 

Popsugar-sivusto pyysi vastauksia näihin tyypillisiin huoliin asiantuntijalta, ja vastaukset voivat saada sinut huokaisemaan helpotuksesta. Seksuaaliterveyteen perehtyneen tohtori Leah Millheiserin mukaan seksilelujen käyttäminen ei nimittäin vaikuta alapääsi tuntoherkkyyteen. Ei, vaikka käyttäisit niitä jatkuvasti.

– Jos käytät niitä päivittäin tuntien ajan, totta kai saatat aiheuttaa tunnottomuutta sille alueelle, mutta se on vain väliaikaista, Millheiser toteaa.

Jos se auttaa sinua saamaan nautintoa, kokeile sitä! 

Millheiserin mukaan seksilelujen käytöstä ei kannata olla huolissaan, päinvastoin, tohtorin mukaan niillä on nimittäin vain ja ainoastaan positiivisia vaikutuksia nautintoasi ajatellen.

Seksilelut tuovat seksiin oman jännityksensä, käytitpä niitä sitten yksin tai yhdessä kumppanisi kanssa. Tämän lisäksi herkkiä paikkoja hyvin stimuloivista seksivälineistä saattaa olla apua niille, joilla on muuten vaikeuksia saavuttaa hekuman huippua.

– Seksilelut ovat todella tärkeitä ja hyödyllisiä naisille, joilla on vaikeuksia saada orgasmi, erityisesti menopaussin jälkeen, Millheiser toteaa.

Vaikka tämän kaltaiset ongelmat ovat yleisiä juuri vaihdevuosi-ikäisillä, myös nuoret naiset kärsivät toisinaan saman tyyppisistä ongelmista. Olipa syy orgasmin puuttumiseen mikä hyvänsä, seksilelut saattavat olla apu tähän ongelmaan, ja niitä tulisikin tohtorin mukaan kokeilla rohkeasti.

– Tämä ei tarkoita sitä, että he eivät pystyisi saamaan orgasmia itse tai heidän kumppaninsa ei pystyisi tuottamaan heille orgasmia. Mutta he saattavat nauttia seksilelun tuottamasta tunteesta enemmän kuin muusta, ja se on täysin hyväksyttävää, tohtori toteaa.

Lähde: Popsugar

***


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja