Voiko leffaterapia parantaa?

Miksi palaat suosikkielokuvasi pariin yhä uudelleen? Vastaus saattaa löytyä leffaterapiasta.

Elokuva voi olla syvästi terapeuttinen kokemus ja mahdollisuus omien tunteiden työstämiseen. Leffoja katselemalla voi tutkia itseään ja käydä läpi kipeitä muistoja, surua, masennusta, ihmissuhdeongelmia ja pelkojaan. Leffateatterin pimeydessä jokainen peilaa valkokankaan tapahtumia omiin kokemuksiinsa. Siksi tietty leffa itkettää tai naurattaa takuuvarmasti toista mutta saattaa jättää vieressä istujan täysin kylmäksi.

– Elokuvissa käynti on parhaimmillaan kuin kahden osapuolen keskustelua. Huomasin jo varhain, miten voimakkaan tunnekokemuksen elokuvat saavat minussa aikaan. Samalla heräsi halu olla tekemisissä juuri tämän taiteenlajin kanssa. Elokuvien kautta samastuin muihin ihmisiin. Kävin mielessäni ikään kuin keskustelua elokuvan henkilöiden kanssa. Nyt elokuvantekijänä jatkan tätä ajatustenvaihtoa elokuvieni yleisön kanssa, kertoo ohjaaja Klaus Härö omasta tiestään elokuvien tekijäksi.

Elokuvien kiehtovaan maailmaan sukelletaan myös tulevan viikonlopun Terveysmessuilla, jossa leffaterapiasta luennoi tunneälyn tutkija, psykoterapeutti Mikael Saarinen. Lauteille nousee myös elokuvaohjaaja Klaus Härö, joka kertoo ohjaamiensa elokuvien taustoista ja näyttää niistä valitsemiaan kohtauksia. Mikael Saarinen ja Klaus Härö keskustelevat elokuvista ja leffaterapiasta sunnuntaina 15.11. klo 15 Helsingin Messukeskuksessa. Luento osa Terveysmessujen ohjelmaa. Löydät Terveysmessuilta myös Studio55:n tekijöitä osastolta numero: 6h39.

Terveysmessut on Pohjoismaiden laajin terveyden ja hyvä olon tapahtuma. Viime Terveysmessuihin ja sen rinnakkaistapahtumiin tutustui yli 36 000 hyvinvoinnistaan kiinnostunutta messuvierasta. Terveysmessujen rinnalla avautuu kolme muutakin tapahtumaa: Kauneusmessut, Muotimessut ja Häät&Rakkaus-tapahtuma. Samalla lipulla pääsee kaikkiin tapahtumiin.

Terveysmessujen koko ohjelma löytyy osoitteesta: www.terveysmessut.fi

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja