Visit Finland tyrmää lakiesityksen maahantulon ehdoista: "Tämä on matkailun este"

Visit Finlandin johtaja kertoo: Tältä näyttää Suomen turistikesä 2:15
Katso videolta, miltä Suomen tuleva turistikesä näyttää.    

Tuore lakiesitys maahantulon ehdoista on kerännyt matkailu-alalta arvostelua. 

Visit Finland pitää hyvänä sitä, että Suomi on vihdoin linjaamassa maahantulon edellytykset. Lakiesitys on lausuntokierroksella.  

– Olemme peräänkuuluttaneet ja odottaneet linjauksia pitkään, sillä ulkomailta on kysytty, koska ja millä edellytyksillä Suomeen pääsee, Visit Finlandin johtaja Kristiina Hietasaari kertoi Uutisaamussa.  

Silti Visit Finladissa ei olla tyytyväisiä lakiesitykseen. Eilen myös lentoyhtiö Finnair arvosteli esitystä samasta syystä. 

– Toivoisimme, että Suomi olisi linjassa muiden EU-maiden kanssa. Kaksi rokotusta, todistus sairastetusta koronasta tai tuore testitulos riittäisi.  

Suomen linja eroaa muista unionin maista siinä, että lakiesityksen mukaan Suomeen tultaessa tulisi käydä toisessa testissä 72 tunnin sisällä ja olla testitulokseen saakka karanteenissa.  

– Tämä on matkailun este. Euroopasta tulevilla matkailijoilla on todella paljon vaihtoehtoja, Suomi ei suinkaan ole ykkösvaihtoehto monelle, Hietasaari muistuttaa.  

Hietasaari arvioi, että Suomella olisi nyt mahdollisuus piristää matkailuaan, sillä Suomi koetaan turvalliseksi ja maassa riittää tilaa.  

– Meillä olisi varmasti tulijoita todella paljon, mutta kakkostesti 72 tunnin sisällä ja omaehtoinen karanteeni estää tulemasta. Se ei vaan kerta kaikkiaan toimi ja nostaa myös kustannuksia. 

Katso videolta, miltä Suomen tuleva turistikesä näyttää.     

Lue myös:

    Uusimmat