Mainos

Viroon eurovankila

Viro saa uudet eurooppalaiset vaatimukset vastaavaan keskusvankilan. Vankilan rakentamistyöt alkavat Tartossa maaliskuun alussa ja ne on määrä saada päätökseen kahden vuoden sisällä. Uuden vankilan valmistuttua Tallinnan nykyinen keskusvankila suljetaan ja osa vangeista siirretään Tarttoon.

Viron vankeinhoitolaitoksen johtaja Peeter Näks katsoo, että uuden vankilan rakentaminen on välttämätöntä. -Tallinnan keskusvankilan on niin huonossa kunnossa, että sen korjaaminen tulisi maksamaan yhtä paljon kuin uuden rakentaminen. Lisäksi sen käyttökustannukset ovat erittäin korkeat, Näks sanoo.

Uuden vankilan rakentamisen kannalla on myös Euroopan Neuvosto joka pitää Tallinnan vankilan hygienisiä oloja huonoina. Tartto on valittu uuden vankilan sijoituspaikaksi siksi, että kaupunki on Etelä-Viron keskus ja siellä sijaitsevat myös lukuisat oikeuselimet ja tuomioistuimet. -Nyt ei vankeja tarvitsee enää kuljetella Tallinnasta Tarttoon tuomittaviksi, Näks sanoo.

Uudesta vankilasta tulee 3-4-kerroksinen. Rakennusta ympäröi turvallisuusvyöhyke, jonka leveys on 35 metriä. Sitä vartioidaan jatkuvasti video- ja kameravalvontaa hyväksi käyttäen. Uudessa vankilassa jokainen asukki saa oman kymmenen neliömetrin huoneen, jossa on WC ja peseytymistilat. Kaikkiaan rakennuksessa on 500 vankipaikkaa.

Viron vankiloissa on säännöllisin väliajoin puhjennut nälkälakkoja ja mielenosoituksia huonojen olojen ja ahtauden vuoksi. Viron yhdeksässä vankilassa on yhteensä 4300 vankia. Heistä runsaat tuhat on tutkintavankeja.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.