Mainos

Viron pääministeri kehuu Tanskan roolia EU:n laajenemisessa

Viron pääministeri Siim Kallas kiittelee EU-puheenjohtajamaata Tanskaa määrätietoisuudesta Unionin laajentumisneuvotteluissa.

Viron EU-jäsenyysehtojen neuvottelutulos valmistui maanantai-iltana, eli kuta kuinkin ensimmäisenä jäsenyyttä nyt tavoittelevista maista. Vaikein kysymys oli loppuun saakka maatalouden tuki, kuten kaikilla muillakin hakijamailla.

Tanskan pääministeri Anders Rasmussen on varoitellut EU-hakijamaita liian ahneista vaatimuksista ja uhannut jopa unionin laajentumisen lykkääntymisellä, mikäli jäsenkandidaatit eivät anna periksi. Viron pääministerillä Siim Kallaksella ei kuitenkaan ole pahaa sanottavaa EU:n puheenjohtajamaan roolista. Kallaksen mukaan Tanska ajoi määrätietoisesti Unionin laajentumista, vaikka komissio suhtautui ajoittain hakijamaiden vaatimuksiin selvästi kylmäkiskoisemmin.

Pääministeri Kallas sanoo myös Viron tuntevan nyt Nato- ja EU-jäsenyyden kynnyksellä olonsa turvallisemmaksi kuin koskaan historiansa aikana.
Myös Venäjän suhteet ovat parantuneet viime vuoden aikana. Viron pääministeri sanoo kuitenkin hyvän kehityksen jatkumisen riippuvan nyt kansainvälispoliittisesta kehityksestä.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 11.12.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.