Mainos

Virkistävä poikkeus: Ensitunnelmat liukukannella varustetusta uuden ajan Nokia 8110 4G -banaanipuhelimesta

Mobiilialan vuotuisten Mobile World Congress -messujen ehdottomasti piristävin uutuus on Nokia 8110 4G. Banaanipuhelin tekee paluun toisena legendana viime vuonna nähdyn 3310:n jälkeen.

Nokia 8110 4G:n värivaihtoehdotkin menivät täysin nappiin – tarjolla on musta, kuten aikanaan Matrixissa nähdyssä legendaarisesssa alkuperäisessä 8110:ssä, ja keltainen, kuten banaanipuhelimeksi kutsutusta laitteesta tietenkin pitää olla.

Nokia 8110 4G:n liukumekanismi tuntui pikaisessa kokeilussa helppokäyttöiseltä sekä sopivan kevyeltä. Itse puhelimesta jää varsin muovinen vaikutelma.

Vanhaan tyyliin 8110 4G:lläkin puheluun vastaaminen ja sen lopettaminen onnistuvat kantta liu’uttamalla.

Uusi 8110 4G on varustettu älykkäällä peruspuhelinten käyttöjärjestelmällä, johon on tarjolla myös valittuja sovelluksia. Mukana on tai ladattavissa muun muassa Facebook, Twitter, sekä Google-palveluista Google Assistant, Google Maps -kartat sekä Google-haku. Peleistä mukana on tietenkin legendaarinen matopeli Snake. Lisäksi käyttöjärjestelmä synkronoi sähköpostit sekä kalenteri- ja yhteystiedot tuella Gmailille ja Outlookille.

Mallinimensä mukaisesti 8110 4G:ssä on 4G LTE -mobiiliverkkoyhteys, joka mahdollistaa vikkelät lataukset sekä myös yhteyden jakamisen Wi-Fi-yhteyspisteenä muille laitteille.

Näytön koko Nokia 8110 4G:ssä on 2,4 tuumaa, takaa löytyvän kameran tarkkuus 2 megapikseliä ja sisäistä tallennusmuistia puhelimessa on 4 gigatavua, RAM-muistia 512 megatavua ja järjestelmäpiirinä Qualcommin Snapdragon 205. Mukana on myös FM-radio. Puhelimessa on kaksi SIM-korttipaikkaa.

HMD Global on saanut näin kehitettyä Nokia-peruspuhelimiaan onnistuneesti eteenpäin vuoden aikana, ja Nokia 8110 4G on tuotteena paljon uutta GSM-verkkoja tukenutta 3310:ää vahvempi, kun mukana on jo myös nykypäivänä ehdottoman tärkeitä palveluja.

8110 4G on tulossa myyntiin toukokuussa keskimääräiseen maailmanlaajuiseen 79 euron myyntihintaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.