F1

F1

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Villi reissu Mika Salon kanssa sai Frank Williamsin tulistumaan – "Hän soimasi, että jos en voita mestaruutta, se on sitten Mikan vika"

5:49
Videolla Mika Salo ja Heikki Kulta kertovat Salon elämäkertateoksesta.

F1-maailmanmestari Jacques Villeneuve kertoo ystävyydestään Mika Saloon suomalaiskuskin elämästä tehdyssä uutuuskirjassa. Yksi kaksikon välinen värikäs retki sai tallipomo Frank Williamsin suutahtamaan. 

MAINOS

C Moren huippu-urheilut
katsottavissa maksutta!

C Moren suoratoistopalvelussa cmore.fi on asiakkaille maksuton kokeiluviikonloppu pe-su 27.9.-29.9.

Lue lisää täältä.

Venäjän GP suorana 27.-29.9.
Pe: 1. harjoitukset klo 10.55,
2. harjoitukset klo 14.55
La: 3. harjoitukset klo 11.55, aika-ajot klo 14.55, ennakkotunnelmat klo 14.00
Su: Venäjän GP klo 14.05, ennakkotunnelmat klo 13.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Villeneuve, 48, ja viisi vuotta vanhempi Salo tapasivat Japanissa 90-luvun alussa, kun Salo kilpaili paikallisessa F3000-sarjassa ja Villeneuve ajoi Japanin F3-luokkaa. 

Kaksikolla klikkasi välittömästi. He asuivat muista ulkomaalaiskuljettajista poiketen Tokiossa ja tutustuivat rohkeasti paikalliseen kulttuuriin, vaikka kielimuuri oli vahva. Villeneuve kuvailee aikaa opiskelijaelämäksi. 

– Meille Tokio oli se ylioppilaskylä, kanadalainen toteaa. 

Villeneuve ja Salo tekivät yhdessä paljon typeriä juttuja. Näistä osa tapahtui myös F1-aikana: Salo nousi sarjaan vuonna 1994, Villeneuve 1996. 

Villeneuven F1-uran alku oli häikäisevä. Hän oli MM-sarjan kakkonen 1996 ja nousi maailmanmestariksi vuotta myöhemmin. MM-tittelin tuonut kausi on jäänyt Villeneuven mieleen myös eräästä seikkailusta Salon kanssa. 

– Brasilian ja Argentiinan kisojen välillä oli tauko, ja silloin päädyimme saarelle jonnekin Brasilian pohjoisosaan. Asuimme ihan pienessä hotellissa, kun muutakaan ei löytynyt. Paikan omistivat jotkut ranskalaiset, jotka olivat kyllä hyvin ystävällisiä. Mutta se ainoa kyläpahanen oli sähkötön, eikä siellä ollut lainkaan puita, vaan kaikki näytti niin sairaan karulta ja alkukantaiselta.

F1-kuskit muun muassa ajoivat moottoripyörillä ummikkoina liejuisilla teillä mylvivien härkien keskellä. 

– Se oli sellaista seikkailua. Siksi se oli mukavaa – ei mitään jetset-elämää, vaan pelkkää seikkailua. Olimme kaksi typerystä, jotka vain kannustivat koko ajan toinen toistaan yhä mielettömämpään menoon.

Villeneuven ja Salon retki sai kuitenkin jäätävän vastaanoton kanadalaisen pomolta, Williamsin tallipäälliköltä Frank Williamsilta. 

– Erehdyin syömään jotain, josta sain ruokamyrkytyksen ja sairastuin. Kun Frank Williams sai tietää, että olen kipeä, hän syytti siitä Mikaa ja soimasi, että jos en voita mestaruutta, se on sitten Mikan vika. Mutta omasta puolestani voin sanoa, että tuon viikon muistot pysyvät mielessä loppuelämän, Villeneuve summaa. 

Villeneuve voitti Argentiinassa ja nappasi kaudella yhteensä seitsemän ykköstilaa. Mestaruus ratkesi lopulta kauden viimeisessä kisassa. 

Lainaukset ovat Heikki Kullan kirjoittamasta kirjasta Mika Salo – Elämäni (Readme). 

8:16
Formulatähti Mika Salon vauhdikkaasta elämästä kirja: Salo ja toimittaja Heikki Kulta Huomenta Suomen vieraana. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja