Tallipomoonsa kypsynyt Mika Salo junaili itsensä irti Sauber-sopimuksestaan – "Olihan se aika härski veto"

Heikki Kullan kirjoittamassa Mika Salo – Elämäni -elämänkertateoksesta käy ilmi, että entinen F1-kuljettaja Mika Salon kemiat eivät kohdanneet Sauber-tallin perustajan Peter Sauberin kanssa, minkä takia Salo taktikoi itsensä ulos sopimuksestaan.

MAINOS

C Moren huippu-urheilut
katsottavissa maksutta!

C Moren suoratoistopalvelussa cmore.fi on asiakkaille maksuton kokeiluviikonloppu pe-su 27.9.-29.9.

Lue lisää täältä.

Venäjän GP suorana 27.-29.9.
Pe: 1. harjoitukset klo 10.55,
2. harjoitukset klo 14.55
La: 3. harjoitukset klo 11.55, aika-ajot klo 14.55, ennakkotunnelmat klo 14.00
Su: Venäjän GP klo 14.05, ennakkotunnelmat klo 13.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Salo siirtyi Sauberille kaudeksi 2000. Suomalaiskuljettaja esiintyi talliin ohjaksissa mainiosti, vaikka auto ei ollutkaan se kaikista luotettavin ja nopein. Salo saalisti kaikki Sauberin kauden kuusi MM-pistettä. Kauden aikana autoa saatiin kehitettyä paremmaksi, mutta tallipäällikkö Peter Sauberin ja Salon kemiat alkoivat rasittaa suomalaistähden mieltä.

– Minua ärsytti se tapa, millä se puuttui kaikkiin asioihin. Peter tuli aina siihen väliin säätämään. Hän pilasi meiltä monta aika-ajoa, ja kun ne menivät ihan vituiksi, hän syytti meitä, vaikka oli itse tullut pilaamaan hommat, Salo kertoo hänestä kertovassa kirjassaan.

Sauber käyttäytyi aina tylysti, kun asiat eivät sujuneet hänen toivomallaan tavalla, mikä ärsytti Saloa toden teolla.

– En tykännyt yhtään sellaisesta työtavasta. Hän haukkui ensimmäiseksi tiimin, kun jotain meni pieleen. Se oli aina tiimin vika. Hän haukkui kuskit, inssit ja kaikki muut – ja aina julkisesti. Joka kerta, Salo jatkaa.

Salon asianhoitaja Jukka Mildh pääsi seuraamaan tilannetta läheltä. Mitä pidemmälle kausi eteni, sitä enemmän Mildh ja Salo alkoivat miettiä tapaa päästä eroon Sauber-sopimuksesta. Ratkaisu löytyi lopulta sopimuksesta, jonka mukaan Salo oli vapaa lähtemään, jos Sauber ei olisi tietyissä asemissa tiimisarjassa. Mildh ja Salo laativat suunnitelman, jolla he varmistivat sen, ettei Salon sopimukseen kirjoitettu ehto kumoutunut.

– Oli selvää, että Mikan oli päästävä Sauberilta pois. Silloin Sauberilla se liittyi niihin tuloksiin. Olihan se aika härski veto, kun piti sijoittua määrätyllä tavalla. Silloin minulle hommattiin sitä varten omat luurit, kun en yleensä kuullut enkä puhunut, mutta siihen ratkaisevaan kisaan hoidettiin sellaiset luurit, että pystyin ottamaan Mikaan yhteyttä, Mildh kertoo kirjassa.

– Mika pyysi vaan laskemaan kisan aikana, miltä näyttää, jotta päästiin siihen tulokseen, mikä ei haittaa option käyttöä. Piti pudottaa se optio pois, Mildh jatkaa.

Lainaukset ovat Heikki Kullan kirjoittamasta ja tänään julkaistavasta kirjasta Mika Salo – Elämäni (Readme). 

Formulatähti Mika Salon vauhdikkaasta elämästä tehtiin kirja 8:16
Formulatähti Mika Salon vauhdikkaasta elämästä kirja: Salo ja toimittaja Heikki Kulta Huomenta Suomen vieraana.

Lue myös:

    Uusimmat