Ville Niinistö kritisoi eurovaalien uutisointia – "Nipin napin puhuttiin EUsta"

Jatkokaudelle europarlamenttiin valittu Ville Niinistö (vihr.) kritisoi eurovaalien mediakeskustelujen tasoa sosiaalisessa mediassa.

Niinistö kirjoitti tiistaina viestipalvelu X:ssa, että eurovaalien mediakeskustelussa puoluejohtajavetoinen televisionäkyvyys vei keskustelun eduskuntalähtöiseksi.

– Nipin napin puhuttiin EUsta, mutta ei europarlamentin kannalta. Eduskuntavaalit on erikseen.

Niinistö valittiin toiselle kaudelleen sunnuntaina reilulla 57 000 äänellä. Vihreiden ryhmä sai tällä kertaa eurovaaleissa kaksi paikkaa, joista toinen meni puolueen entiselle puheenjohtajalle Maria Ohisalolle.

Päivityksessään Niinistö kritisoi erityisesti medioita siitä, että eurovaaleista puhuttiin uutisoinnissa puolueiden puheenjohtajian suulla eikä niinkään ehdokkaiden.

– Kun vaalit tulee, sama jatkui. Ehdokkaat "karanteenissa" ja europarlamenttia huonosti tuntevat pj:t taas papattaa, hän jatkoi päivityksessään.

Hänen mielestään Suomen EU-uutisointi on keskittynyt lähinnä eduskunnan näkökulmaan eikä EU:n prosesseja tunneta riittävän hyvin.

– Valtaa on europarlamentissa paljon, mutta sitä ei valvota tai siitä ei keskustella. Demokratialle tärkeää avata prosesseja ja haastaa päättäjiä.

– Ylellä on enemmän toimittajia Kouvolassa kuin koko Suomi-medialla Brysselissä, Niinistö summaa päivityksensä.

Lue myös:

    Uusimmat