Viisikymppinen nainen, luovu näistä meikeistä

Meikkitaiteilija Raili Hulkkonen kehottaa viisikymppisiä naisia poistamaan meikkipusseistaan vaaleat luomivärit ja paksut meikkivoiteet.

– Jos on tottunut käyttämään paljon hyvin vaaleita ja pastellisia luomivärejä, niin 50 vuotta täytettyään niistä on syytä luopua. Moni ajattelee, että vaaleat värit olisivat raikkaita, mutta todellisuudessa ne tavallaan vanhentavat: kun vaalea luomiväri tulee silmän päälle, luomesta tulee entistä raskaampi ja ilmeestä väsyneempi. Vaaleat luomivärit sopivat nuorille, joilla on kiinteät silmäluomet, Raili Hulkkonen sanoo.

Meikkikerros ylipäätään on syytä pitää ohuena.

– Hyvin peittävää meikkivoidetta käyttävän viisikymppisen kannattaisi astua päivänvaloon katsomaan, miltä lopputulos näyttää. Usein kovin paksu meikkivoide vain tuo rypyt esille. Paikallisesti esimerkiksi nenänpielten punaisuutta voi peittää peitevärillä.

– On sitä paitsi hassun näköistä, jos naamassa on paksu meikkikerros ja käsissä ja kaulassa ryppyjä. Rinnakkain ne ovat kuin kaksi eri maailmaa, Hulkkonen lisää.

Millaiset ovat "sänkykamarisilmät"? Se selviää alla ovesta videoklipistä, jolla Raili Hulkkonen meikkaa Aira Samulinia. Video on kuvattu helmikuussa 2012.

Aira Samulinilla on sänkykamarisilmät 1:28

Lue myös:

    Uusimmat