Viisi vinkkiä: Näin löydät onnen

Siitä huolimatta, miten elämääsi elät ja millaisilla puitteilla, voit opetella olemaan onnellisempi näiden viiden kohdan avulla.

Toiset ovat lapsuudestaan lähtien optimisteja, kun taas osalle pessimismi on tutumpaa. Vaikka näkisit elämän tummanpuhuvien lasien läpi, voit aina opetella olemaan onnellisempi kiitollisuuden avulla. AVA esittelee viisi asiaa ja apukeinoa, joiden avulla jokainen voi olla elämäntilannetta, omaa taloutta tai parisuhdestatusta katsomatta olla kiitollinen ja etsiä onnea.

1. Ole kiitollinen pienistä asioista

Pienet asiat ovat todellisuudessa niitä, jotka merkitsevät. Tällaisia ovat esimerkiksi hymyileminen tuntemattomalle, hyvästä ateriasta nautiskeleminen, uuteen aamuun herääminen tai rakkauden tunnustaminen toiselle. Jokapäiväisen elämän kauneus saa usein huomaamatta.

2. Elä kuin viimeistä päivää

Opimme usein arvostamaan jotain vasta sen ollessa uhattuna. Ymmärrämme terveytemme päälle vasta, kun sairastumme. Osaamme arvostaa omaa kotia vasta, kun olemme luopumassa siitä. Muistamme tärkeitä keskusteluita siinä vaiheessa, kun niiden toinen osapuoli ei ole tavoitettavissa. Mitä jos yrittäisitkin kääntää asiat ylösalaisin ja tuntea kiitollisuutta ja onnea välittömästi, tässä ja nyt? Opettele olemaan onnellinen siitä, mitä sinulla on juuri nyt, äläkä siitä, mitä saatat joskus tavoittaa.

3. Ota opiksesi

Meitä ympäröi maailma ja tilanteet, jotka opettavat meille uusia asioista niin ympäristöstämme kuin meistä itsestämmekin. Edesmennyt psykiatri ja kirjailija Victor Frankl totesi, että me emme voi vaikuttaa siihen, mitä elämä meille antaa, mutta siihen voimme, miten me siihen suhtaudumme. Kysy siis itseltäsi vaikeissa tilanteissa: Mitä opin tästä? Miten tämä on vahvistanut minua? Näiden kysymyksien hyväksyminen ja itseltään kysyminen saattaa viedä hetken, mutta palkitsee. Tunnemyrskyssä harvoin ajattelee loogisesti, mutta jälkikäteen asioita tarkastellessa kaikki vaikuttaa selkeämmältä.

4. Koettelemukset kasvattavat myötätuntoa

Hyväksy se, että vaikeat hetket ja aikakaudet kuuluvat jokaisen elämään siitä huolimatta missä maassa elämämme, kuinka varakkaita olemme tai mitä työtä teemme. Jotkut selviävät helpommalla kuin toiset, mutta vastoinkäymiset opettavat jokaista myötätuntoisemmaksi itseään ja muita kohtaan. Huonot hetket ja elämän nurjat puolet yhdistävät meitä ihmisiä – se kannattaa pitää mielessä.

5. Jokainen on merkittävä

Meillä jokaisella on oma paikkansa ja tarkoituksensa, mitä ikinä se sitten jokaiselle henkilökohtaisesti tarkoittaakaan. Toiselle siihen voi liittyä jotain uskonnollista, kun taas osalle tätä tarkoitusta palvelee jokin aivan muu. Oletko yrittänyt etsiä omaa paikkaasi tässä maailmassa? Hiljenny, keskity ja tutki johtolankoja. Ole oma itsesi, ilmaise ystävällisyyttä, rakkautta, ymmärrystä ja anteeksiantoa ja saat palkaksi kiitollisuutta.

Lue myös:


AVA

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja