Viiniä yli 30 vuoden kokemuksella

Jacob’s Creekin viinitila sai alkunsa, kun uudisraivaaja William Jacob asettui kahden joen rajaamaan laaksoon Etelä-Austaraliassa. Vuonna 1946 Jacob’s Creek -laaksoon muutti myös saksalainen Johann Gramp, joka istutti suojaisan laakson mehevään multaan viinitarhan.

Grampin alkuperäinen viinikellari on vieläkin paikallaan laakson joentöyräällä. Jacob’s Creek -viinien kaupallinen menestystarina alkoi vuonna 1976, jolloin myyntiin laskettiin vuoden 1973 Jacob´s Creek Shiraz Cabernet Sauvignon.

Johann Grampin pohjustama viinitarina jatkuu edelleen. Menestyksen takana on myös viinintekijän Philip Laffer, joka on työllään vaikuttanut merkittävästi Australian viinitalouteen. Jacob’s Creekin laadukkaita ja helposti lähestyttäviä ja tasalaatuisia viinejä juodaan ympäri maailmaa yli kuudessakymmenessä maassa.

Tuotteet

Jacob´s Creek Chardonnay Pinot Noir Brut - ihastuttava kupliva

Chardonnay-rypäle tuo viinin sitruksen ja paahdetun pähkinän aromeja, jota täydentää Pinot Noir -rypäleen tuoma leipämäinen aromi. Hienostuneen hedelmäinen ja täyteläinen maku, joka jättää miellyttävän raikkaan ja lempeän pehmeän jälkimaun. Viini on valmistettu perinteistä tapaa kunnioittaen eli toinen käyminen on tapahtunut pullossa. Viini on erinomainen aperitiivi ja onnittelumalja, mutta sopii myös kevyille ruoille ja buffet-pöydän antimien kera.

Alko: 11,20 €

Jacob´s Creek Semillon Chardonnay - kepeän kesäistä raikkautta

Kuiva, keskitäyteläinen ja ihastuttavan raikas viini. Sitruuna, kypsät persikan ja mangon aromit sävyttävät tuoksua ja samat aromit löytyvät myös mausta. Viinillä on pitkä ja hedelmäinen jälkimaku. Viini on suljettu raikkauden säilyvyyttä edistävällä kierrekorikilla. Viini sopii niin seurusteluun, kalaruoille, salaateille ja buffet-pöydän antimille.

Alko: 8,48 €

Jacob´s Creek Riesling - pirteää sitruunaisuutta

Viini valmistetaan moderneja tekniikoita hyödyntäen, jotta viinin maku olisi mahdollisimman hedelmäinen ja raikas. Viinin aromikasta tuoksua ja makua sävyttävät sitrushedelmien aromit sekä hento kukkaisuus. Kuiva, pirteän raikas ja eloisa viini, joka sopii seurusteluun, kalalle ja äyriäsille.

Alko: 8,99 €

Jacob´s Creek Chardonnay - runsas ja monikäyttöinen

Kuiva ja melko runsas viini. Kaunis vaalea oljenkeltaiseen taittuva väri. Tuoksussa runsas melonin aromi, jota tukee monivivahteiset pähkinän tammen sävyt. Maku on hedelmäinen ja miellyttävän moniulotteinen. Moniulotteista makua tukee pirteän raikas jälkimaku.

Alko: 8,99 €

Jacob´s Creek Grenache Shiraz - mehevä hedelmäpommi

Täyteläinen, pehmeä ja lämmin viini. Viinin tuoksussa runsaasti hillomaista marjaisuutta, kirsikkaa ja vadelmaa. Sama marjaisuus maistuu maussa, tukena myös ripaus mausteisuutta ja hentoa savuisuutta. Pehmeät tanniinit siivittävät jälkimakua. Maukas ja lämmin viini, joka sopii mm. pastoille, possulle, sekä kesän grilliherkuille.

Alko: 8,48 €

Jacob´s Creek Shiraz Cabernet - tumma ja täyteläinen

Täyteläinen ja melko voimakas. Shiraz tuo viiniin runsautta ja Cabernet antaa maulle tukevaa rakennetta. Viinin tuoksussa luumua ja suklaata sekä vaniljaisia aromeja. Runsasmakuinen viini, jonka rakenne tanniinin ja hedelmäisyyden suhteen on hyvässä tasapainossa. Mausteinen ja hieman paahteinen jälkimaku. Viini sopii erinomaisesti liharuokien, kuten lampaan ja pihvin kumppaniksi.

Alko: 9,99 €

Jacob´s Creek Merlot - notkean marjaisa

Melko täyteläinen ja miellyttävän pehmeä. Herkullisen marjaisassa tuoksussa kirsikkaa ja punaherukkaa sävytettynä seetripuun ja vaniljan aromeilla. Notkea viini ja mausteinen ja aromaattinen jälkimaku. Viini sopii erityisesti pastojen, runsaiden salaattien ja kevyiden liharuokien kumppaniksi.

Alko: 9,99 €

Jacob´s Creek Reserve Shiraz - hurmaa tyylikkyydellään

Täyteläinen ja tyylikäs viini. Hieman kehittynyt väri. Runsaassa tuoksussa aistittavissa kypsiä kirsikoita, tummasävytteisiä suklaan ja eukalyptuksen aromeja. Pehmeä, pitkä ja moniuloitteinen jälkimaku ja tyylikäs kokonaisuus. Erinomainen hinta-laatu. Viini sopii erityisesti runsaille liharuoille, riistalle, lampaalle ja pihville.

Alko tilausvalikoima: 13,49 €

Lue myös:

    Uusimmat