Mainos

Viinakauppoihin jonotettiin kuin vuosikymmeniä sitten

Alkon lakon takia vain osa myymälöistä oli tänään auki. Avoinna olevat myymälät ovat paikoin ruuhkautuneet.

Lähes 300 Alkon myymälää oli tänään kiinni myyjien työtaistelun vuoksi. Avoinna oli runsaat 40 myymälää, joiden oville ja kassoille muodostui pitkiäkin jonoja. Valtaosa Alkoista on kiinni myös huomenna ja lauantaina.

Lakon vuoksi Suomen viinakauppaverkosto harveni äkisti vuosikymmenien takaiselle tasolle. Kun kieltolaki päättyi vuonna 1932, Suomessa oli 58 alkoholimyymälää.

Alkon viestintäjohtajan Mika-Pekka Miettisen mukaan palvelu pelasi, asiakkaat olivat tyytyväisiä eivätkä ruuhkatkaan olleet pahoja. - Homma toimi kuin junan vessa, hän vakuutti illansuussa.

Lakossa olevien myyjien näkemys oli toinen. - Moni myymälä on ollut vaikeuksissa heti iltapäivästä asiakasmäärien kanssa, eikä aukiolosta ole takuita enää huomenna, lakkolaisten verkkosivulla arvioitiin.

Alkoholikaupan ammattiliittoon kuuluvat myymälätyöntekijät pyrkivät lakolla painostamaan työnantajaa työehtosopimusneuvotteluissa. Työtaisteluun osallistuneet myyjät palaavat töihin maanantaina.

Alkoholikaupan ammattiliitto ALV on STTK:laisen ammattiliitto Suoran jäsenyhdistys. Suoran hallitus kokoontuu huomenna iltapäivällä käsittelemään työtaistelun jatko- ja tukitoimia. ALV:n edustajisto on koolla sunnuntaina.

Avoinna olevissa myymälöissä työskentelee esimiehiä ja liittoon kuulumattomia työntekijä.

Helsingissä pitkiä jonoja

Joillakin paikkakunnilla Alkon myymälöiden avaamisen odottelu keräsi pitkiä jonoja. Esimerkiksi Helsingin keskustassa sijaitsevan Arkadian myymälän edustalla oli puolen päivän aikaan kymmenien metrien jono.

Helsingissä oli asukaslukuun nähden vähän Alkon myymälöitä auki, mikä pahensi ruuhkaa. Monilla muilla paikkakunnilla tungos oli pienempi, koska avoinna olevia myymälöitä oli asukaslukuun nähden enemmän.

Kuopiossa palvelu pelasi hövelisti, sillä kaupungin neljästä Alkosta kaksi oli avoinna. Kuopion Kolmisopen Alkossa olikin iltapäivällä asiakkaita vain tavanomainen määrä.

Avoinna olevien myymälöiden määrä vaihteli päivän mittaan. Esimerkiksi Torniossa myymälä suljettiin iltapäivällä heti avaamisen jälkeen. Loppuviikollakin Alkot ovat auki vaihtelevasti. Viestintäjohtaja Miettisen mukaan avoinna pidetään ainakin 40 myymälää.

(MTV3-STT)

Auki pysyvät Alkon myymälät ja aukioloajat:

Aukioloajat:

(poikkeukset näistä ajoista myymälän nimen yhteydessä)

torstai 12.30-20.00

perjantai 12.30-20.00

lauantai 10.30-18.00

Myymälät:

Helsinki: Itä-Pasila, Arkadia (keskusta), Malmi

Uusimaa: Espoo Iso Omena, Espoo Leppävaara Sello, Vantaa Jumbo, Lohja Citymarket

Länsi-Suomi ja Ahvenanmaa:

Maarianhamina (auki torstaina 9–18, perjantaina 9–20 ja lauantaina 9–16), Rauma keskusta Citymarket, Pori Eteläväylä Euromarket, Salo, Turku Kupittaa Citymarket, Turku Länsikeskus Euromarket

Pirkanmaa: Hämeenkyrö, Hämeenlinna keskusta, Tampere Kaleva Prismakeskus, Tampere Sokos, Tampere Stockmann

Keski-Suomi: Hartola, Heinola Citymarket, Joutsa, Jyväskylä Prisma-kauppakeskus, Jämsä, Lahti Kauppakeskus Syke, Äänekoski keskusta

Kaakkois-Suomi: Lappeenranta Prisma, Mikkeli Graani

Itä-Suomi: Iisalmi, Kajaani Prisma, Kuhmo (auki torstaina 9–13 ja 14–18, perjantaina ja lauantaina kiinni), Kuopio Petonen, Kuopio Kolmisoppi, Leppävirta, Outokumpu (auki torstaina ja perjantaina, lauantaina kiinni), Varkaus

Pohjanmaa: Kokkola Prisma, Seinäjoki Mega, Töysä Tuuri, Vaasa Prisma, Ylivieska

Pohjois-Suomi: Enontekiö Hetta (auki torstaina 13–17, perjantaina 14–18 ja lauantaina 13–17), Oulu Raksila, Rovaniemi keskusta (auki torstaina ja lauantaina, perjantaina kiinni), Tornio

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.