Viimeinen UMK-kappale uunista ulos – somessa spekuloidaan, onko Mikael Gabrielin ja Nublun biisissä Käärijään viittaava piiloviesti

Mikael Gabriel kertoo hänen ja Nublun UMK-lavashow'sta: "Ajankohtainen presidentinvaaleihin" 0:47
Katso myös: Mikael Gabriel kertoo hänen ja Nublun UMK-lavashow'sta: "Ajankohtainen presidentinvaaleihin"

Viimeinenkin UMK-finaalikappale on nyt julkaistu.

Vuoden 2024 Uuden Musiikin Kilpailun viimeinenkin finaalikappale on nyt koko kansan kuultavissa, kun keskiyöllä julkaistiin räppärikaksikko Mikael Gabrelin ja Nublun yhteisbiisi Vox populi

Kappaleen musiikkivideo on kerännyt reilun seitsemän ensimmäisen tunnin aikana Youtubessa jo yli 50 000 kuuntelukertaa ja yli 500 kommenttia. Kommentteja selatessa enemmistön mielipide on selvä: Hittihän sieltä tuli.

Puoliksi suomalaisena ja puoliksi virolaisena rakastan Nublua ja Mikael Gabrielia niin paljon. Tämä on mahtava, ja odotan jo innolla finaalia!

– Kyllä!! Kannatti odottaa, paras viimeisenä, tällä me lähdetään!

– Tää on ehdottomasti paras! Tosi tarttuva ja hauska, alkaa tanssittaa!

– Aluksi mietin, että mikä tämä on, mutta nyt tämä on mielestäni todella hyvä. "Boksin ulkopuolinen", mutta tykkään. Hyvää työtä Nublu ja Mikael. 

Kaikkia kommentoijia kappale ei kuitenkaan puhutellut. 

– Ei jatkoon.

– Hieman kyllä nyt lässähti, ei oikein lähtenyt kunnolla missään välissä ja Nublun osuus jäi aika pieneksi.

Kommenttikentässä heitellään myös ilmoille spekulaatioita siitä, viitataanko kappaleen nimellä viime vuoden Euroviisuihin. Vox populi on latinaa ja tarkoittaa kansan ääntä, ja Suomea vuoden 2023 Euroviisuissa edustanut Käärijä sai kaikkein eniten yleisöääniä, mutta sijoittui lopulta tuomariäänten jälkeen toiseksi.

– Vox populi = kansan ääni/enemmistön mielipide. Jos lähetetään tämä (kappale Euroviisuihin), niin annetaanko sellainen kuva, että ollaan ikuisesti katkeria kun Käärijä ei voittanut edellisvuonna? Sai eniten yleisöääniä, mutta tuomariäänet ratkaisivat. Toisaalta voisi olla ihan hyväkin näpäytys tämä biisi.

– Kansan ääni mikä ei toteutunut Käärijän osalta.

– Kertooko tämä kappale siitä, ettei Käärijä voittanut viime vuonna? Se käy järkeen, ihmiset äänestivät häntä, mutta kansan ääni vaiennettiin tuomariäänillä. Vitsailen vain, mutta ajoitus on jotenkin hassu tällaisille sanoituksille.

Uuden Musiikin Kilpailun finaali kamppaillaan 10. helmikuuta Nokia Arenalla. Voittajan on määrä edustaa Suomea vuoden 2024 Euroviisuissa.

Mikael Gabrielin ja Nublun Vox populi-kappaleen näet ja kuulet alla olevalta videolta.


 

Lue myös:

    Uusimmat