Viikon kuuma mies: Star Trek -tähti Zachary Quinto

Zachary Quinto saa monet sydämet pamppailemaan joko rakkaudesta – tai kauhusta. Perjantain kunniaksi AVA kokosi kuvagallerian tästä pelottavan kuumasta näyttelijästä.

Tästä ei mieskomeus parane! Tumma ja säväyttävä Zachary Quinto on tehnyt science fictionista kuumaakin kuumempaa. Star Trek: Into Darkness -leffaa tähdittävä 36-vuotias näyttelijä on tunnettu omalaatuisista sekä suorastaan kammottavista rooleistaan. Hän on urallaan ehtinyt esittää jo muutamaa sarjamurhaajaa, häiriintynyttä aavetta ja verenhimoista psykiatria.

Kenties tästä ruskeasilmäisestä kulmakarvakomistuksesta ei koskaan tule Hollywoodin perinteistä romanttisten elokuvien sankaria, mutta raamikas Zachary on yksi alansa huomiotaherättävimmistä näyttelijöistä.

Palkittu Zachary aloitti näyttelijänuransa lukiossa ja yliopistossa esiintymällä näytelmissä ja musikaaleissa. Hänen ensimmäinen suuri roolinsa oli scifi-sarjassa Heroes, jossa hän näytteli yliluonnollisia kykyjä haalivaa Sylaria.

Maailmanmaineeseen Zachary nousi vuonna 2009 huippusuositussa Star Trek -elokuvan uudessa versiossa. Hän oli ainoa, jolle tarjottiin legendaarisen Spockin roolia. Elokuvaa varten näyttelijä joutui ajamaan kulmakarvansa ja kasvattamaan otsatukan – mutta edes se ei himmentänyt hänen vetovoimaansa!

Zachary voitti fanit sekä kriitikot puolelleen ja elokuva poiki tänä vuonna jatko-osan. Viimeksi Zachary on nähty televisioruuduissa Suomessakin pyörivässä American Horror Story -sarjassa.

Koulukiusausta vastaan ja homojen oikeuksien puolesta kampanjoinut Zachary tukee useita hyväntekeväisyysorganisaatioita. Hän osallistui myös aktiivisesti Barack Obaman presidentinvaalikampanjaan.

Lokakuussa 2011 julkisesti kaapista tullut Zachary seurusteli pitkään näyttelijä Jonathan Groffin kanssa, mutta tämän vuoden heinäkuussa pariskunnan raportoitiin eronneen. Nyt viikon kuuman miehen huhutaan tapailevan malli Miles McMillania.


AVA / Leena Salo

Kuvat: Getty Images, Splash News

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja