Viiden minuutin "burritokikka" voi vähentää stressiä – kokeile vaikka kesken etätyöpäivän

Kokeile rentouttavaa"pötköttelyjoogaa"! 1:08
Katso myös: Kaipaatko pientä taukoa arkeen? Kokeile rentouttavaa "pötköttelyjoogaa"!

Stressaavaan työpäivään voi saada helpotusta peiton avulla. Myös toimittaja testasi "burritomenetelmän"!

Stressaavan työpäivän voi rauhoittaa pelkän peiton avulla. Joey Hadden kokeili "burritotekniikkaa", jonka väitetään auttavan rauhoittumisessa, kertoo Insider.

Niksissä ihminen kietoutuu peittoon "kuin burrito"

Joey törmäsi niksiin nähtyään Instagramissa tuhansien tykkäämän kuvan, jolla esiteltiin "burritotekniikkaa". Niksissä ihminen kietoutuu peittoon "kuin burrito", käy makuulle ja vain hengittelee rauhallisesti.

– Tämän on julkaisun mukaan tarkoitus rauhoittaa sinua, jos olet stressaantunut, Joey kuvaa.

"Tunsin rentouden aallon"

Joey päätti testata metodia itse: hän vei peiton selkänsä taakse, tarttui sen kumpaankin päähän kummallakin kädellään ja kietoi sitten peiton ympärilleen "kuin vampyyri". Tämän jälkeen hän asettui sängylle ja kääri myös jalat peiton sisään. Lopuksi kämmenet pantiin taas rinnalle ristiin.

– Kokeilin burritoksi kääriytymistä kesken stressaavan työpäivän, ja se helpotti oloani välittömästi. Heti, kun kapaloin itseni peittoon ja hyppäsin sängylle, tunsin rentouden aallon. Jokin siinä, miten käsivarteni oli ristitty ja jalkani oli rajattu pehmeimmän peittoni lämpöön, sai oloni turvalliseksi, Joey kuvailee.

– Kun suljin silmäni, upposin vielä syvemmälle rentoutumiseen.

Toimittaja testasi – toimiko tekniikka?

"Kokeilin kääriytyä burritoksi sängylle parin minuutin ajaksi. Pelkästään se, että pääsi sänkyyn pötköttämään kesken työpäivän, tuntui kieltämättä ihan mukavalta!

Ensimmäinen ongelma tekniikassa on peiton koko – sen pitäisi ilmeisesti olla jättimäinen, sillä ainakaan tavallisen peiton alle eivät jalkani mahtuneet. Jalat jäivät ulkosalle ainakin siinä tapauksessa, että tarkoitus olisi maata sängyssä peittoon kääriytyneenä. Tungin jalat lopulta toisen peiton alle.

Kieltämättä burritona makaaminen tuntui rauhoittavan. Omien käsivarsien paine rintaa vasten tuntui hyvältä ja rentouttavalta. Mietin maatessani, että tältäkö paljon puhuttujen painopeittojen alla tuntuu?

Burritona maatessa olo rauhoittui ja jollakin tapaa keveni. Kyllähän tätä suositella voi, vaikka mitään valtaisaa eroa en huomannutkaan – pienen rentoutushetken laimentamat työasiat nimittäin palaavat mieleen sillä sekunnilla, kun burritosta kuoriutuu ulos. Ehkä, jos tätä jatkaisi joka päivä, rentoutuminen voisi jäädä pysyvämmäksi? Ainakaan kokeilemalla ei menetä mitään!"

"Burritoksi kääriytyminen on vähän sama asia kuin aikuisen kapalointi"

Joeyn haastatteleman terapeutin mukaan "burritoksi" kääriytyminen voi todella rauhoittaa. Terapeutti Dana Myersin mukaan sama vaikutus on vauvan kapaloimisella.

– Kapaloiminen imitoi kohtua, auttaa poistamaan ahdistusta matkimalla vanhemman rauhoittavaa kosketusta, auttaa säätelemään lämpötilaa ja auttaa vauvaa rauhoittamaan itsensä. Burritoksi kääriytyminen on vähän sama asia kuin aikuisen kapalointi, hän sanoo.

Vauvaa voi kapaloida noin 3–4 kuukautta syntymän jälkeen. Kapaloinnissa tulisi huomioida, ettei vauvalle tule liian kuuma , ja ettei kapalo ole liian tiukka.

"Kaikki työkalut eivät toimi kaikille ihmisille"

Myersin mukaan burriton ei tarvitse olla täydellinen; tärkeintä olisi rentoutua. Jos asento tuntuu epämukavalta tai kivuliaalta, kannattaa lopettaa. Myers ei myöskään lannistuisi, jos metodi ei toimi.

– Kaikki työkalut eivät toimi kaikille ihmisille. Älä anna periksi. Ole avoin ja kokeile erilaisia mindfulness-harjoituksia, stressiä vähentäviä ja elämänhallintaa lisääviä tekniikoita.

Kokeile tätäkin! Dynaaminen venyttely on nyt in, ja sen avulla saat työpäivään ihanan tauon. Näin teet hittitreenin:

Dynaaminen venyttely on nyt in – näin teet hittitreenin 6:07


Lue myös:

    Uusimmat