Vihreiden eduskuntaryhmän puheenjohtajan kantaaottava paita kuohutti kyselytunnilla – "En tiennyt paidan olevan eduskunnan tapojen vastainen"

1:08
Näin Jenni Pitko esiintyi eduskunnan kyselytunnilla 10. syyskuuta.

Vihreiden eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jenni Pitko kuohutti tänään eduskunnan kyselytunnilla vaatevalinnallaan.

Eduskunnan suuren salin etiketissä kansanedustajilta edellytetään asiallista pukeutumista. Pitko oli pukeutunut kuitenkin kantaaottavaan t-paitaan. Paidan teksti The Future is Feminist ennustaa, että tulevaisuus on feministien.

Eduskunnan pääsihteeri Maija-Leena Paavolan mukaan täysistuntosalissa asusteissa oleviin viesteihin on lähtökohtaisesti suhtauduttu kielteisesti.

MTV Uutiset tavoitti kyselytunnin jälkeen eduskunnasta varapuhemies Antti Rinteen (sd.). Rinne korostaa, ettei havainnut Pitkon paitaa salissa, mutta sanoo, että asiaan palataan myöhemmin.

Demokraatin mukaan ensimmäisen kauden edustaja Pitko ei ole tiennyt, ettei salissa ole ollut tapana pitää viestillisiä paitoja. Pitko twiittasi asiasta myöhemmin.

– En tiennyt Future is feminist -paidan olevan eduskunnan tapojen vastainen. Minulla on ollut kyseinen paita jo pitkään ja halusin tänään pitää sitä Pride-viikon kunniaksi. Kävin varapuhemiehen kanssa hyvän keskustelun pukeutumisesta enkä aio käyttää paitaa enää täysistuntosalissa.

Juttua muokattu ja täydennetty Pitkon kommenteilla Twitterissä sekä Demokraatille.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja