Vihdoin selvyys! Titanic-elokuvan kiistelty juonenkäänne todistettiin oikeaksi

James Cameronin mukaan Titanic-rakastavaiset eivät olisi voineet selviytyä tuhoisasta onnettomuudesta yhdessä.

Hittielokuva Titanic on yksi 90-luvun muistettavimmista elokuvista. Yksi elokuvan ikonisimmista kohtauksista lienee loppuhuipennus, kun Jack (Leonardo DiCaprio) ei selviydy Titanicin uppoamisesta vaan menehtyy hypotermiaan pitäessään kiinni viimeisillä voimillaan ovesta, jonka päällä Rose (Kate Winslet) ajelehtii.

Kyseinen kohtaus on aiheuttanut vuosien saatossa lukuisia spekulaatioita siitä, että todellisuudessa myös Jack olisi voinut nousta oven päälle Rosen viereen ja näin ollen selviytyä.

Hittielokuvan ohjaaja James Cameron on kuitenkin tilanteesta toista mieltä. Cameron kertoo todistaneensa tieteellisesti, että DiCaprion hahmo Jack ei olisi voinut selviytyä surullisen kuuluisasta kelluva ovi -kohtauksesta hengissä, sillä ovi ei olisi kestänyt Jackin painoa.

– Olemme sittemmin tehneet perusteellisen rikosteknisen analyysin hypotermia-asiantuntijan kanssa, Cameron kertoi.

Tutkimuksessa Winsletin ja DiCaprion kokoiset stunt-näyttelijät testasivat jäävedessä uimista ja erilaisia selviytymisvaihtoehtoja. Stunt-näyttelijöihin oli asennettu niin ikään fyysisiä ominaisuuksia seuraavia teknisiä anturoita.

– Vastaus oli, että he molemmat eivät olisi voineet selviytyä. Vain yksi selvisi.

Tutkimuksen tulokset julkaistaan National Geographicissa helmikuussa 2023.

Lähde: The Guardian

Lue myös:

    Uusimmat