Vihdoin! Mikko Rantanen solmi jättisopimuksen Coloradon kanssa

NHL-tähti Mikko Rantasesta kaikkien aikojen parhaiten palkattu suomalaispelaaja – Urheilutoimittaja:"Sidney Crosbykin jää taakse" 3:04
Videolla MTV Uutiset Live Mikko Rantasen jatkosopimuksesta.

Hyökkääjä Mikko Rantanen on tehnyt kuuden vuoden jatkosopimuksen jääkiekon NHL-seura Colorado Avalanchen kanssa, kertoo muun muassa NHL verkkosivuillaan. Kanadalaisen TSN-kanavan mukaan sopimuksen arvo on 55,5 miljoonaa dollaria eli noin 9,25 miljoonaa dollaria kaudessa.

Rantasen tulokassopimus päättyi viime kauden jälkeen. Hän oli päättyneellä kaudella yksi Coloradon parhaita pelaajia ja NHL:n näkyvimpiä suomalaisia. Rantanen johti liigan pistepörssiä alkukaudella ja keräsi lopulta tehot 31+56=87.

Colorado kohtaa kauden ensimmäisessä ottelussaan Calgary Flamesin 3. lokakuuta.

–  Tekee valtavan hyvää joukkueelle, että saamme Mikon kaltaisen pelaajan takaisin juuri ennen kauden alkua, Coloradon valmentaja Jared Bednar sanoi NHL:n verkkosivujen mukaan Dallasissa, missä Colorado pelasi viimeisen harjoitusottelunsa ennen kauden alkua.

Rantanen oli suomalaisista NHL-tähtipelaajista viimeinen, jolla ei ollut sopimusta. Hän ei ole osallistunut Coloradon harjoitusleireille eikä ole pelannut yhdessäkään joukkueen kuudesta harjoitusottelusta vaan harjoitellut Sveitsissä SC Bernin kanssa.

Sveitsissä harjoitteli myös Patrik Laine, joka oli Rantasen tavoin pitkään ilman jatkosopimusta. Laine teki lopulta Winnipeg Jetsin kanssa kaksivuotisen jatkosopimuksen, jonka arvo oli 13,5 miljoonaa dollaria.

Lue myös:

    Uusimmat