Vieroitushoidon ja eron viime vuonna läpikäynyt Archie Cruz avautuu suhteestaan päihteisiin ja rakkauteen: "On löytynyt sellaista balanssia"

Selviytyjät Suomi -ohjelmassa itsensä haastanut Archie Cruz kertoo voivansa tällä hetkellä paremmin ja vähentäneensä juhlimista reilusti.

Muusikko Archie Cruz, oikealta nimeltään Arttu Kuosmanen, nähdään kilpailijana Nelosen Selviytyjät Suomi -ohjelman tuoreimmalla kaudella. Santa Cruz -yhtyeestä tunnettu rokkari kertoi MTV Uutisille ohjelman etäpressitilaisuudessa ohjelman kuvausten suomalaisessa erämaassa olleen hänelle erittäin tervetullut sekä avartava kokemus. 

– En ole ollut varmaan viiteen vuoteen ilman puhelinta niinkään pitkään, ihan luonnon armoilla ja safka minimissä. En ole semmoista tehnyt aiemmin. En itsekään uskonut, että musta kuoriutuisi tuommoinen peto noissa olosuhteissa, Cruz kertoi naureskellen. 

Selvityjillä oli Cruzin mukaan myös merkittävä vaikutus hänen hyvinvointinsa suhteen. Vuosi 2020 oli muusikolle rankka, sillä keväällä hän erosi yhdysvaltalaisesta kihlatustaan ja hakeutui samana vuonna vieroitushoitoon sekä terapiaan. Tällä hetkellä Cruz arvioi voivansa hyvin. 

– Siellä (Selviytyjissä) tuli semmoinen kaivattu luonnonläheisyyteen palaaminen. Siellä pääsi ajattelemaan asioita ja laittamaan niitä perspektiiviin. Opetti arvostamaan yksinkertaisia asioita, esimerkiksi perhettä ja ihan sitä, että on katto pään päällä ja ruokaa. 

Eräkokemus on johtanut myös siihen, että Cruz on alkanut viettää enemmän aikaa ulkosalla vaeltaen sekä viettänyt runsaammin aikaa luonnossa. Myös uudet urheilulajit, kuten esimerkiksi golf, laskettelu, jooga sekä hiihto, ovat löytäneet tiensä Cruzin elämään. 

Juhliminen on jäänyt Cruzin mukaan myös selkeästi vähemmälle vanhaan verrattuna hänen elämässään. 

– En ole missään vaiheessa väittänyt olevani täysin absolutisti, mutta koitan pitää juhlimisen minimissä. Semmoisina hetkinä, kun se on ansaittua tai siihen on hyvä syy, niin voi juhlistaa, mutta ei niin kuin joskus vanhoina päivinä, että joka päivä täysillä. On löytänyt elämästä muita asioita, jotka tuovat niin paljon enemmän sisältöä, kuin rokki ja bailaaminen. 

– Kaikin puolin on löytynyt sellaista balanssia elämään, mikä on ollut tosi tervetullutta. 

Rakkauden suhteen Cruz on myös toiveikas, vaikka viihtyykin tällä hetkellä myös itsekseen. 

– Olen sinkkumies tällä hetkellä, mulla on semmoinen "maailma on auki" -tilanne tällä hetkellä.

Viime vuosien ajan Cruz on luonut kansainvälistä uraa muusikkona ulkomailla, ja suunta on yhä sama kunhan maailmantilanne sen jonain päivänä jälleen mahdollistaa. Muusikko haaveilee siitä, että pääsisi jälleen kiertämään maiden välillä ja että koti löytyisi jonain päivänä useammasta maasta. 

– Lähdetään siitä, että olisi koti Suomessa ja jossain muualla. Jää nähtäväksi, onko se Jenkit vai joku muu maa. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja