Mainos

VIDEOT: Tulimyrsky herätti Malminkartanon asukkaat

Tulipalossa vaurioituneen kerrostalon pihalla Malminkartanossa on tänään laskettu lippu puolitankoon. Rajussa huoneistopalossa kuoli viime yönä kolme ihmistä ja yksi loukkaantui vakavasti.

– Tämä on hyvä paikka asua ja alueena rauhallinen. Kaikki naapurit ovat miettineet, miten tällaista voi tapahtua, tiivistää naapuruston tuntoja Rauno Backman.

Backmanin yö oli poikkeuksellisen dramaattinen, sillä hän asui palossa tuhoutuneen asunnon yläkerrassa. Miehen pitikin toimia nopeasti, kun räjähdys herätti neljän aikaan.

– Aika kova tämäys se oli. Ovet aukesivat rappukäytävään ja tavaraa tippui hyllystä. Menin eteiseen ja saman tien ulko-ovella tuli hirveä savupatsas eteen, Backman kuvaa.

Mies joutuikin kiskomaan vaatteet päälle muutamassa sekunnissa kiipeämään asunnostaan pois parvekkeen kautta.

Kuin myrsky

Naapuritalossa asuva Laide Torm puolestaan ei herännyt räjähdykseen.

– Poika herätti minut ja sanoi, että aivan kuin myrsky olisi ollut. Hänellä on ikkunat yläkerrassa ja hän näki liekit saman tien räjähdyksen perään.

Tormin poika hälytti palokunnan paikalle kello 4.07 ja palokunta pääsi Tormin mukaan paikalle kymmentä minuuttia myöhemmin.

Myös Backmanin mukaan palo oli erittäin raju.

– Silloin kun olin parvekkeella, näin kuinka alakerran asunnosta iskivät hirveät lieskat. Ne löivät melkein talon räystäisiin saakka.

Backman oli päässyt käymään omassa asunnossaan aamulla tarkastamassa vahinkoja.

– Ainakin armottomat savuvahingot siellä oli. Mustaa savua ja nokea tuli kämppä täyteen.


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.