VIDEO: Näin McDonald'sin nugetit oikeasti tehdään

Kanadan McDonald'sin videolla nähdään, miten pikaruokaravintolan kananugetit oikeasti valmistetaan.

Pikaruokaketju McDonald's haluaa kumota viimeisetkin huhut siitä, että ravintola käyttäisi kananugettiensa täytteissä niin sanottua "pinkkiä limaa". Vuonna 2010 netissä levisi kuva vaaleanpunaisesta mönjästä, jota väitettiin käytettävän nugettien ainesosana. McDonald'sin mukaan kyseessä on kuitenkin myytti, jonka ravintolaketju halua nyt rikkoa. McDonald's Kanada onkin julkaissut videon kulissien takaa paikalliselta tehtaalta, jossa nähdään, miten kananugetit oikeasti syntyvät:

Pinkkiä limaa käytettiin hampurilaispihveissä

Kohutun tuotantoeläimien ylijäämäosista valmistetun lihavalmisteen eli ”pinkin liman” käyttö loppui McDonald’sissa vuonna 2012. Ainetta käytettiin tiettävästi ainakin hampurilaispihvien täytteenä.

Kyseessä on lihavalmiste, jota saadaan tuotantoeläimien ylijäämäosista. Ylijäämäosat lingotaan, jolloin niistä irtoaa rasva. Tämän jälkeen lihavalmiste käsitellään vielä ammoniakilla, jotta mahdolliset bakteerit tuhoutuisivat, eikä tuote aiheuttaisi ihmiselle vaaraa.

"Pinkki lima" on herättänyt paljon keskustelua niin tavallisten kansalaisten kuin ruoka-alan ammattilaistenkin keskuudessa. "Pinkistä limasta" valmistetut tuotteet eivät teknisesti ottaen ole vaarallisia, mutta kuluttajia on lähinnä ällöttänyt valmisteen alkuperä ja valmistusmenetelmä. Joidenkin väitteiden mukaan pinkin liman sisältämä ammoniumhydroksidi on haitallista terveydelle ja voi pahimmassa tapauksessa muuttua ammoniumnitraatiksi, jota käytetään muun muassa pommien valmistamisessa sekä lannoitteissa. Valmistetta on vastustanut äänekkäästi muun muassa brittikokki Jamie Oliver.

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat