Mainos

Video: Kaahari julkaisi järjettömän hurjastelun läpi Helsingin – syytteessä myös kokaiinin salakuljetuksesta

2:03

Helsingissä lokakuussa 2015 kuvatun kaahausvideon kuskiksi epäillään 28-vuotiasta miestä, jolla on runsaasti liikennerikoksia taustallaan. Elokuussa hänen hallustaan löydettiin kilo kokaiinia Helsinki-Vantaan lentokentällä.

"Idäst länteen 10 min". Nimimerkki bonne bonari julkaisi lokakuussa 2015 Youtube-videon, jossa moottoripyöräilijä ajaa järjetöntä ylinopeutta läpi Helsingin keskustan.

Kaahari pääsi karkuun videon kuvaamisen jälkeen. Jäljet johtivat kuitenkin nopeasti 28-vuotiaaseen epäiltyyn. Hänet etsintäkuulutettiin ja tavoitettiin kuulusteltavaksi hieman yli kaksi viikkoa videon julkaisun jälkeen.

Hän on kiistänyt syyllisyytensä rikokseen. Syytteet törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta nostettiin viime vuoden lopulla. 

Häntä syytetään myös useista muista rikoksista kahdessa eri käräjäoikeudessa. Tänään hänen on määrä vastata Vantaan käräjäoikeudessa syytteisiin kokaiinin salakuljetuksesta.

Poliisin tutkaan 180 km/h

Kaahaussyytettä on yritetty käsitellä Helsingin käräjäoikeudessa syksyn aikana kahdesti, mutta mies ei ole päässyt saapumaan istuntoon, mitä ilmeisimmin koska hän on ollut vangittuna huumejutussa.

Syytteen mukaan mies ajoi Itäväylältä Länsiväylälle tehokkaalla Yamaha R1 -moottoripyörällä keskinopeuden ollessa 134,3 kilometriä tunnissa. Nopeusrajoitus reilun 22 kilometrin pituisella matkalla vaihtelee 30 kilometristä 80 kilometriin tunnissa.

Oikeudenkäyntiaineistona olevalla videolla moottoripyöräilijä kaahaa useita kertoja päin punaisia muun liikenteen läpi pujotellen sekä ajaa osan aikaa myös Lönnrothinkadun vilkkaalla jalkakäytävällä.

Alkumatkasta Kulosaaren kohdalla kaahaamiseen kiinnitti huomiota myös poliisipartio, joka mittasi moottoripyöräilijän vauhdiksi 180 km/h. Nopeusrajoitus kyseisessä kohdassa on 70 kilometriä tunnissa. Vilauksen kaaharista näki esitutkinnan mukaan yhteensä neljä poliisipartiota, mutta Länsiväylän alussa mies katosi viimeisenkin poliisipartion näkyvistä.

Nyt miehelle vaaditaan Helsingin käräjäoikeudessa ehdotonta vankeutta kaahailuista sekä useista väkivaltarikoksista. 

– Ajo on tapahtunut sunnuntaina iltapäivällä, jolloin ajoreitillä on ollut lukuisia muita tienkäyttäjiä auringon häikäistessä osan aikaa [syytettyä].

Kaahasi kahdesti myös avomersulla

Miehen rikostausta paljastaa, että hän on hurjastellut muiden hengestä piittaamatta useita kertoja aiemminkin.

Kaahausvideon lisäksi miestä syytetään Helsingin käräjäoikeudessa törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta Joutsassa viime heinäkuussa.

Hän ohitteli E-sarjan avomallisella Mercedes-Benz-henkilöautolla muuta liikennettä nelostiellä 151 kilometrin tuntinopeudella kortitta ja kannabiksen vaikutuksen alaisena nopeusrajoituksen ollessa 100 km/h. Lisäksi miestä syytetään väkivalta- ja huumerikoksista.

Hänet on tuomittu samalla avoautolla kaahailusta myös kerran aiemmin. Hän yritti paeta poliisia Länsiväylällä viime toukokuussa. Poliisikoira nappasi miehen, ja hänet tuomittiin 60 päivän ehdolliseen vankeuteen.

Lisäksi hänellä on runsaasti aiempaa taustaa vastaavista rikoksista.

Jäi kiinni kokaiinia matkalaukussaan

Vakavista huumerikoksista kaaharilla ei ole aiempaa taustaa.

Kaahausvideosyytteiden käsittely Helsingin käräjäoikeudessa on lykkääntynyt useamman kerran, sillä syytetty ei ole saapunut oikeudenkäyntiin. Käräjäoikeuden mukaan miehellä on molemmilla kerroilla ollut laillinen syy poissaoloonsa.

Mies on ollut elokuusta lähtien vapautensa menettäneenä, ja häntä syytetään useista törkeistä huumausainerikoksista. Hän jäi elokuussa kiinni Helsinki-Vantaan lentokentällä kilo kokaiinia mukanaan. 

Näitä syytteitä on tarkoitus käsitellä Vantaan käräjäoikeudessa torstaina. 

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja