Video ei herkille: Väkijoukko pakeni Daytonin ampujaa yökerhoon – poliisi ampui ovelle viime hetkellä

Ei herkille: valvontakamera tallensi väkijoukon pakenevan Ohion ampujaa, poliisi ampui järeästi aseistautuneen miehen viime hetkellä 1:00
Yökerhon valvontakamera kuvasi, kun väkijoukko pakeni ampujaa sisätiloihin. Poliisi ampui asemiehen yökerhon ovelle.

Yhdysvalloissa tapahtui viikonloppuna kaksi vakavaa joukkoampumistapausta vain tuntien päässä toisistaan.

Yllä oleva ideo sisältää ampumavälikohtauksen, joka voi järkyttää herkimpiä.

Texasissa El Pasossa 21-vuotias mies avasi tulen Cielo Vistan Walmart-tavaratalossa surmaten 20 ihmistä ja haavoittaen 26 ihmistä. Osa haavoittuneista on kriittisessä tilassa.

Tapausta tutkitaan mahdollisena viharikoksena, mutta osavaltion syyttäjä on puhunut tapauksen täyttävän mahdollisesti maan sisäisen terrorismin tunnusmerkit.

Luotiliivit, naamari ja kivääri

Vain tunteja tapauksen jälkeen 24-vuotias mies avasi tulen Daytonissa Ohion osavaltiossa. Hänellä oli yllään naamari, luotiliivi ja 223-kaliiperinen kivääri.

Läheisen yökerhon ulko-ovea vahtinut valvontakamera tallensi hurjan näyn, kun useat ihmiset juoksivat kadulla liikkunutta asemiestä pakoon. Monet pakenivat yökerhoon sisälle.

Pian mies ilmestyy kuvaan ja on menossa yökerhoon sisälle. Taustalle ilmestyy poliisipartio, ja pian asemies kaatuu maahan.

Daytonin ampujan motiivi teolle on poliisin mukaan epäselvä.

Poliisi ampui 30 sekunnissa

Poliisin mukaan ensimmäinen partio tavoitti asemiehen 20 sekunnissa, ja 30 sekuntia ensimmäisistä laukauksista tämä oli ammuttu.

Kymmenissä sekunneissa mies ehti tappaa yhdeksän ihmistä ja haavoittaa 27:ää. Uhrien joukossa oli myös miehen oma sisko.

Daytonin pormestarin mukaan uhriluku olisi ollut vieläkin synkempi, jos asemies olisi ehtinyt päästä sisään yökerhoon, joka oli täynnä tätä paenneita ihmisiä. 

Lue myös:

    Uusimmat